IFK Trelleborg förstärker med Björnenspelare

Nykomlingarna i division 1-handbollen, IFK Trellerborg, har gjort klart med HK Björnens supertalang Kim Johansson, 20.
Sport • Publicerad 7 april 2005
Kim Johansson flyttar till Trelleborg och IFK för spel i division 1 kommande säsong. Arkivbild
Kim Johansson flyttar till Trelleborg och IFK för spel i division 1 kommande säsong. ArkivbildFoto: 

" Det känns jättebra att ha skrivit på för IFK Trelleborg, säger Kim, som hunnit med fyra A-lagssäsonger i Sjöboklubben. Kim saknade knappast anbud inför nästa säsong. Förutom Trelleborg har Olympic/Viking och IFK Malmö också visat intresse. Kalla handen blev det däremot från Ystads IF som inte var intresserat av att skriva kontrakt, trots att Kim tränat två gånger i veckan med YIF under den nyss avslutade säsongen.

" IFK satsar rejält och har fler nyförvärv på gång. Sen är det ju skönt för mig rent socialt att jag inte kommer att ha så långt hem till Sjöbo trots att jag flyttar, fortsätter Kim.

Björnen mötte ju seriesuveränen IFK Trelleborg i årets division 2-serie så redan då fick Kim en inblick i vad som komma skall.

" I mitt tycke var de ett division 1-lag redan den här säsongen och det kommer att bli ett ännu bättre lag till hösten.

Räds inte konkurrensen

Kim räds dock inte konkurrensen. Han flyttar inte till Trelleborg för att värma bänken.

" Nej, förhoppningen är ju att få spela så mycket som möjligt. Vad jag vet har de en kille till som går som vänsternia men han har haft lite problem med skador.

Kim Johansson har skrivit ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år. Han ansluter till sin nya klubb direkt när sommarträningen drar igång den 15 maj.

Fredrik Sörensson

0411-55 78 17

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.