Annons

IFK-tränare väntar på toppspelare

IFK Trelleborgs trupp är komplett enligt ordföranden Patric Sandblom. Tränaren Denis Bahtijarevic håller inte med. ”Just nu är vi bredare men vi vill vara lite bättre också. Jag väntar på ett nyförvärv till”, säger IFK-tränaren.
Sport • Publicerad 6 maj 2010
IFK Trelleborg genomförde sitt första träningspass på onsdagskvällen.
IFK Trelleborg genomförde sitt första träningspass på onsdagskvällen.Foto: 

När IFK igår körde igång försäsongsträningen var samtliga spelare på plats för att traditionsenligt spela fotboll. På plats fanns samtliga spelare från förra årets trupp tillsammans med tre nyförvärv.

Förutom tidigare Stavstensduon Viktor Faltin och Calle Ekberg var rutinerade Senad Alkic på plats. Trelleborgaren som förra årets spelade i Italien är tillbaka i IFK för att stanna.

Annons

– Det känns mycket bättre att vara hemma. Det var skönt där nere men det räckte med ett år, säger 31-åringen.

Senad Alkic har skrivit på för ett plus ett år med IFK. Konkurrensen om en plats i laget kommer att vara hård men han har siktet inställt på att ta en plats som högernia eller högersexa.

– De tränar extremt mycket och där är inga som jag som klagar på att de har ont så det blir tufft att ta en plats. Men jag hoppas kunna bidra med mitt spel och hjälpa till att lösa det bättre än förra året.

Förutom ovan nämnda nyförvärv hoppas tränaren Denis Bahtijarevic på ytterligare ett tillskott.

– Vi får se hur bra eller dåliga Viktor och Calle är. Sen får vi vänta och se om Senad kan hjälpa till eller inte. Jag väntar på ett nyförvärv till, en toppspelare som kan gå in i förstauppställningen, en högernia. Vi har pratat om några spelare men det kommer nog att ta lite tid, säger Bahtijarevic.

Enligt IFK Trelleborgs ordförande lär Bahtijarevic få vänta länge.

– Alla önskar sig en toppspelare men en vänsterhänt högernia är det dyraste man kan önska sig.

Så det blir inga fler nyförvärv?

– Man ska aldrig säga aldrig men som det ser ut nu så har jag inga planer på det. Vi har inga resurser och jag vill inte äventyra ekonomin. Vi kommer inte att ta några extra resurser att lägga på det, säger Patric Sandblom.

Budgeten kommer att hållas tajt och klubbens träningsläger kommer att ske på hemmaplan. Allt för att hålla ekonomin i balans. Träningen de närmsta sju veckorna kommer att fokusera på uthållighet, balans, styrka och fotarbete. Idag börjar allvaret enligt Denis Bahtijarevic. Ett fyspass står på schemat.

Annons

– Nu får man bygga upp sig. Jag är i ganska dålig form, man kanske ska maska formen, säger Daniel Bygdemark inför det stora testet.

Därefter väntar sju veckors hårdträning. Dubbla träningspass i princip varje dag och ingen hand-bollsträning fram till midsommar.

– Vi kommer att ha fokus på balans, styrka, fotarbete och uthållighet.

Du tråkar inte ut spelarna om de inte får spela handboll på sju veckor?

– Nej det kan jag inte bry mig om, de ska bara göra sitt jobb, säger Denis Bahtijarevic.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons