Annons

IFK tog inte chansen

När serieledaren Borgeby föll borta mot Åhus hade IFK chansen att ta över serieledningen i division två. Men då blev det bara 0–0 i en sömnig tillställning mot Näsum.
Fotboll • Publicerad 24 juni 2018
IFK:s Ebba Wendt Lundgren slår in en boll i Näsums straffområde.
IFK:s Ebba Wendt Lundgren slår in en boll i Näsums straffområde.Foto: Jonas Bergström

När IFK:s damer tog emot Näsum blev det en typisk 0–0-match. Det var en ”midsommardagskänsla” över matchen, trots att det var två dagar efter midsommar. Båda lagen hade väldigt svårt att skapa chanser.

IFK var vid flertalet gånger duktiga på att spela sig till utkanten av Näsums straffområde. Men det blev aldrig några heta chanser av det.

Annons

– Det sista saknades i dag, vi var inte tillräckligt hungriga, säger IFK:s mittback Albana Krasniqi.

Lagkaptenen var besviken över att IFK inte var tillräckligt heta denna dag.

– Det handlar om inställning. Är vi tillräckligt hungriga då vinner vi för vi har ett bra lag, säger Albana Krasniqi.

IFK hade mer boll men oroade inte särskilt mycket. Det gjorde däremot Näsum som hade farliga kontringar.

– Vi försökte men det var många tunga ben och vi hamnar mycket på hälarna. Ibland kommer det sådana här matcher, säger Albana Krasniqi.

– Det hjälpte inte att jag gjorde byten, det gick inte bra för någon i dag. Jag sa till tjejerna i paus att Borgeby låg under och att vi hade chans att gå upp i serieledning men det hjälpte inte heller, säger IFK-tränaren Mehmed Celam.

Serieledaren Borgeby åkte samtidigt på sin första förlust för säsongen när det blev hela 0–5 borta mot Åhus. Hade IFK vunnit hade de varit i serieledning under sommaruppehållet. Nu är de en poäng efter Borgeby, men då med en match mer spelad.

TFF är trea men de har två matcher kvar att spela innan de tar uppehåll. Tar de sex poäng på de två matcherna går de förbi IFK på bättre målskillnad.

IFK är däremot väldigt nöjda med att vara med i toppen.

– Om någon sagt till oss inför säsongen att vi skulle ligga tvåa och tagit 27 poäng på 12 matcher hade ingen trott på det. Jag är nöjd, säger Mehmed Celam.

Annons

– Vi har haft en väldigt fin vårsäsong. Det är mycket tack vare sammanhållningen vi har i laget. Samtidigt fick vi bra nyförvärv till den här säsongen och vi har fått bra konkurrens i laget, för vi har många unga duktiga spelare som också fått bra med speltid, säger Albana Krasniqi.

Vad talar för er i höst?

– Att vi har rätt inställning är det viktigaste. Sedan ska vi bara fortsätta som vi har gjort under vårsäsongen. Det är viktigt att vi fortsätter träna bra. Då ska inte en sådan här match som vi spelade i dag bli avgörande, säger Albana Krasniqi.

IFK-tränaren Mehmed Celam.
IFK-tränaren Mehmed Celam.Foto: Jonas Bergström
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons