Annons

IFK tog första segern efter hörnmål

I tredje omgången kom första trepoängaren för IFK Trelleborg i division tre. 1–0-segern borta mot Bjärred var först och främst en kollektiv arbetstriumf.– Alla i truppen bidrar, jag hoppas att det här blir en boost, sa tränaren Daniel Lindgren.
Fotboll • Publicerad 29 april 2017

1–1 borta mot Olympic och 1–1 hemma mot Eslöv var inte den serieinledning IFK Trelleborg hade hoppats på. Mot Bjärred gick IFK för första trepoängaren genom att koppla ett tydligt grepp om händelserna och skapa flera chanser under första halvtimmen.

– Det var så nära så att vi på bänken hade händerna uppe. Deras målvakt håller dem kvar i matchen där. Därefter är det som att vi blir nonchalanta, de äter sig in i matchen, sa Daniel Lindgren som hade mer att önska spelmässigt.

Annons

– Skillnaden den här gången var ändå att vi ställde krav på varandra i pausen. När det inte funkar spelmässigt kan man ändå göra arbetet för varandra, sa IFK-tränaren.

Efter timmen spelad gjorde Joan Hofvander matchens enda mål efter att Freddie Sramek slagit en hörna som Dennis Melander förlängt.

Bjärreds kvitteringsförsök kom främst via fasta situationer.

– Jag är nöjd med hur vi hanterar sista kvarten, det var lugnt och metodiskt, sa IFK-tränaren.

Känns det som en lättnad att första segern har kommit?

– Ja, samtidigt bekräftar den här matchen att hårt arbete lönar sig. Det finns inga självspelande pianon. Det är klyschor, men det är sant. Alla vill slå oss.

Kommande helg jagar IFK första segern på hemmaplan, när nykomlingen Hörby FF kommer till Vångavallen. Precis som IFK är Hörby obesegrat efter tre omgångar.

Fotboll, division tre

Bjärred–IFK Trelleborg 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 Joan Hofvander.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons