Annons

IFK testar slovakisk landslagsman

Andrej Kandrac spelar handboll i den högsta serien i Danmark. I en träningsmatch mot Stavsten får han chansen att visa upp sig.
Sport • Publicerad 18 januari 2004

Stavsten och IFK möts i en träningsmatch i Söderslättshallen på måndag kväll och även om inga poäng står på spel så finns förstås ett visst mått av prestige. - Nja. Det är ju så med träningsmatcher att vinner man så är det förstås bra men förlorar man så är det bara en träningsmatch, säger IFK:s ordförande Lars Åberg. IFK har haft problem på nio meter sedan Senad Alkic blev skadad före jul men nu kan klubben vara en temporär lösning på spåren. Eventuellt tar man hjälp av den slovakiske landslagsmannen Andrej Kandrac säsongen ut. Han ges i alla fall chansen att visa upp sig mot Stavsten. Den 191 cm långe slovaken har den här säsongen spelat handboll i den högsta serien i Danmark men klubben han representerar, Otterup, brottas med ekonomiska problem och som en följd av det kan han hamna i Trelleborg. Det är genom IFK:s danskar kontakt har tagits med Kandrac och Otterup. Men än så länge vet IFK-ledningen inte mycket om honom, mer än att han är landslagsmeriterad. - Vi har bara sett honom på video och om de visar en video så är det säkert inte från någon av hans sämre matcher. Men vår målvakt Claus Boldt spelade ihop med honom i Århus och han säger att han är bra, säger Lars Åberg som också meddelar att det ser bättre ut på skade- och sjukdomsfronten nu än det gjorde för ett par veckor sedan. - Ja, nu är det bara Senad Alkic vi oroar oss för. Vi är osäkra på om hans lår kommer att hålla för något mer spel den här säsongen. - Men annars är det ju så att alla lag drabbas av sånt här och vi har inte rätt att gnälla mer än någon annan. Nästa seriematch för IFK:s del är det viktiga bortamötet med serieledande Hästö på söndag.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons