IFK tappade poäng

IFK åkte på en ny smäll i södertvåan. 1-3 (1-0) mot Ystads IF efter att IFK tappat sitt fina spel från första halvlek. - En snöplig förlust. Jag trodde vi kunde hålla undan men vi var inte tillräckligt koncentrerade i eget straffområde, tyckte IFK:s bäste spelare Magnus Bönnemark.
Sport • Publicerad 20 juni 2002

Trelleborgarna spelade bra i första halvlek och gästerna hade svårt att skapa chanser, endast ett par skott från långa avstånd. IFK skapade desto mer och i 26:e minuten fick Magnus Bönnemark, för dagen i anfallet på grund av skador och avstängningar, bollen av Apostolos Papias. Magnus satte fart mot straffområdet där Ystadmålvakten Mattias Svensson tog ett felbeslut och rusade ut. Kyligt rundades han av Magnus som la in bollen med en yttersida i tomt mål. - Vi spelade helt rätt, la in bollen bakom deras backlinje och våra spelare kom rättvända och deras felvända. Vi presterade en effektiv fotboll, sa IFK-tränaren Michele Liuzzi. Efter paus inledde österlenarna bra och spelet förlades på IFK:s planhalva, men Mattias Kardos var ytterst nära att öka på ledningen. Han mötte ett inlägg direkt och såg bollen ta stolpe och ut. Istället kunde Ystad kvittera i 62:a matchminuten sedan Peter Göransson forcerat fram bollen till Johannes Berglund som la in bollen i öppet mål. - Bollen tog på mig, studsade tillbaka till en av deras spelare och fram till målskytten, förklarade IFK:s målvakt Dan Sadé som tycktes sakna resoluta försvarare i den situationen. Matchen såg ut att sluta oavgjord men 1-2 kom efter en hörna och det uppstod ett snarlikt scenario som vid kvitteringen. Ystads Christian Andersson blev målskytt efter en andra eller tredje chans i straffområdet. Då återstod tre minuter av matchen. - Ystad var hetare än oss. Bollen ska ju bara bort från straffområdet, kommenterade Michele Liuzzi som var nöjd med första halvlek men besviken på att spelarna inte kunde hålla undan.