IFK-tåget gick i Karlskrona

Tåget har gått! Så enkelt kan man uttrycka det, när det gäller IFK-chanserna gällande seriesegern i division två-handbollen och nu får man sikta in sig på en andraplats och därmed en kvalchans till nästa års division ett.
Sport • Publicerad 25 januari 2004

Serieledande Hästö vann på hemmaplan med 22-21 efter IFK-ledning i pausen med 10-9 och därmed har också Hästö bäddat väl inför fortsättningen. - Vi spelade egentligen bra både bakåt och framåt i dag men missade en massa frilägen. De första 45 minuterna följdes lagen i princip åt, även om IFK hela tiden var i ledningen och det var några olyckliga minuter som kom att avgöra till Hästös fördel. Hasse igen: - Vi hade precis ryckt och ledde med fyra mål och femton minuter kvar, när vi dessutom fick ett friläge. Detta missades och Hästö kunde kontra. Först en gång men sedan en till och därmed var man ju nästan ikapp igen. Därmed hade också Hästö på allvar kommit tillbaka i matchen och gick också efterhand förbi i målprotokollet. - Det stod 21-21 och vid 22-21 hade vi ytterligare chanser att göra mål men vi hade inget riktigt flyt i dag, menar Hasse. Hästötränaren, den förre landslagsmålvakten Mats Lindau, är så klart nöjd efter segern, som ger sex poängs serieledning: - En mycket bra handbollsmatch - med två fantastiskt bra målvakter men där "Jensa" var bäst. Vi borde ha avgjort långt tidigare under slutskedet och vann rättvist. "Jensa" är den förre IFK-målvakten, Jens Ohlander och han var bäst på planen. Claus Boldt på andra hållet var dock nästan lika bra men slapp ganska snart en av Hästös allra bästa målskyttar. - Ja, Christoffer Sevestedt skadade sig och han är normalt en av våra absolut nyttigaste spelare, förklarar Lindau. Hästötränaren ser inte bara målvaktsspelet som avgörande utan förklarar ytterligare så här: - Vi störde rejält, när vi punktmarkerade deras Stefan Herrman i mitten av den andra halvleken. En annan ex-IFK:are har Hästö i Henrik Reiz och om honom säger Mats Lindau så här: - Henrik var mycket bra och är en klippa bakåt! I dag gjorde han dessutom tre mål. Oavsett punktmarkeringen blev Stefan Herrman matchens bäste skytt med sju mål men i övrigt stämde inte mycket av IFK-skyttet denna gång. Andrej Kandrac, slovaken som träningsspelade mot Stavsten häromdagen, blev spelklar på rekordtid och han var duktig bakåt. - Ja, han var väldigt duktig i försvaret. Skapade mycket framåt men hade inget flyt - med ett par olyckliga stolpträffar, menar Hans Almström. - Honom kommer IFK att få mycket nytta av, inskjuter Mats Lindau. Marcus Sjöstrand gjorde något inhopp men hade oturen att få ena axeln ur led och även om "Mackan" är van vid problemet och fick axeln snabbt på plats igen, så försvann han mentalt i matchen efter skadan. I och med förlusten verkar alltså tåget ha gått för IFK - även i år, när det gäller seriesegern men man har fortfarande chansen till en kvalplats. Den chansen bör man inte missa! Hästö-IFK 22-21 (9-10) Hästö: Markus Sandström 5, Per-Henrik Andersson 5, Ola Karlsson 4, Henrik Reiz 3, Niklas Martinsson 3, Martin Svensson, Christoffer Sevestedt. IFK: Stefan Herrman 7, Jadranko Milosevic 4, Niklas Ljungqvist 3, Tobias Tallroth 2, Damir Alkic 2, Jimmy Nordström, Pierre Chamizo, Andrej Kandrac.