Annons

IFK sumpade chansen

IFK Trelleborg hämtade in två fyramålsunderlägen men förlorar ändå det viktiga toppmötet mot IF Hallby med 28– 29. "Det känns tungt, för vi hade avgörandet i egna händer mot slutet", tycker Andreas Ageborn.
Sport • Publicerad 27 februari 2006

– Vi kom fel in i matchen med några utvisningar men kom igen starkt, därför känns det som vi sumpade chansen att ta två viktiga poäng. Nu hårdnar det ordentligt i toppen i stället, suckar "Agge". Det var vid 26.17 som avgörandets stund var inne i Idrottshuset i Jönköping. Skånelaget hade då matchen i ett till synes fast grepp efter en imponerande andra upphämtning. Då ersätter Hallby Adam Nouno med Calle Reuthammar i målet som tar den efterföljande straffen från John Kristensen.

I nästa anfall kastar sedan målvaktskollegan Ken Berkowitz, efter att ha gjort en strålande räddning, bollen över hela plan, i händerna på en hallbyit, så att Hallby i stället kan anfalla på nytt och göra 28– 27 genom Anders Lithstrand.

Annons

Kristensen får dock revansch på Reuthammar, sätter 28 lika på straff med dryga minuten kvar. Det är då vänsternian, den kanske mest anonyme hallbyiten normalt sett, Ola Olsson, kliver fram och spikar slutresultatet. För Jönköpingspubliken var det här en ny bekantskap; ett lag som från avkast utstrålade vinnarinstinkt.

38-årige dansken Lars Felskov parkerade på linjen, från vilken position han styrde och ställde med sina lagkamrater i varje anfall.

Domarduon var till båda lagens stora frustration ojämn från början till slut. Men de "orättvisor" som drabbade gästerna i den första halvleken drabbade hemmalaget i den andra.

Annars drällde det av stordåd i den här matchen. Listan kan göras hur lång som helst. Store, grymme Felskov till exempel.

– Felskov stukade foten i andra halvlek, men lyckades ändå fortsätta med tejpad fot, berättar Ageborn. Framförallt var det två som utmärkte sig, spelande tränaren, förre landslagsspelaren Johan Petersson i Hallby och Hans Peter Motzfeldt-Kyed i IFK. Den förstnämnde satte elva mål (sju på straff), den andre tio spelmål.

Första gången man gick ifrån i målprotokollet var i matchens 18:e minut, då till 10– 6. Men så gjorde mittsexan Anders Hedman ett par för honom ovanliga misstag och plötsligt var försprånget borta, 13– 13.

Hallby hämtade dock nya krafter och såg till att leda med 18– 16 i paus. Två brända Hallbylägen från kanten de inledande minuterna av den andra halvleken gjorde ställningen lika igen.

Men trots en utvisning på Johan Petersson tog Hallby åter över och kunde i numerärt underläge göra 23– 19.

Det var nu som Motzfeldt spelade upp sig ordentligt.

Men det räckte inte den här gången. Nu väntar en gastkramande slutstrid om elitserieplatserna.

Annons

Närmast tar IFK emot Hästö på onsdag.

Torbjörn Berlstedt

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons