Annons

IFK sprang ifrån direkt

I och med Karlskronas bortaseger mot Björnen var IFK Trelleborg piskat att vinna mot Mörrum. Hemmaspelarna tyngdes inte av allvaret utan visade upp hela registret och vann komfortabelt, 43-25 (22-6). - Jag är mycket nöjd med vår första halvlek. Där visade vi hundraprocentig inställning, säger andretränaren Hans Almström samtidigt som han skickar resultatet via SMS till hjärtsjuke tränaren Viggo Paulsen.
Sport • Publicerad 21 mars 2004

Mörrum gjorde första målet, men sedan hade gästerna förtvivlat svårt att få in bollen bakom en stabil Claus Boldt. I inledningen behövde han inte ens vara på bollarna. Skotten tog allt som oftast utanför målställningen. I IFK var skärpan i defensiven och offensiven en helt annan. 24 mål under en halvlek talar ett tydligt språk. Effektivt, självklart men också lekfullt. Som när Jimmy Nordström, tio mål, i halvlekens slutsekunder bjöd publiken och Niclas Ljungqvist på en japan. - Vi var väldigt bra i första och jag tror vi gjorde ett eller två tekniska misstag, det är bra, säger Hans Almström. Andra halvlek blev jämn, 19-19, men matchen var förstås över sedan länge. - Vi orkade inte hålla uppe koncentrationen, det blev för mycket ploj. Ploj går inte hem om IFK ska ta chansen till kvalplats. Seger borta mot Skurup nästa söndag är ett måste. - Det är alltid tufft i Skurup och vi spelade oavgjort på hemmaplan. Men hoppet finns och vi ska göra vad vi kan. Tyvärr är det inte upp till oss själva, säger Hans Almström. IFK måste förlita sig på att Team Drott skräller i Karlskrona och vinner. Det som talar för IFK är att Drotts organisation gärna vill ha sitt farmarlag i division två, just nu parkerar laget på kvalplats till trean. - Jag tror det är 20 procents chans att Drott klarar det, säger Almström. IFK Trelleborg-Mörrum 43-25 (24-6) IFK: Jimmy Nordström 10, Niclas Ljungqvist 7, Andrej Kandrac 6, Tobias Tallberg 5, Jadranko Milosevic 4, Stefan Hermann 4, Senad Alkic 4, Pierre Chamizo 2, Marcus Sjöstrand Mörrum: Daniel Hofflander 6, Fredrik Olofsson 6, Henrik Magnusson 5, Stefan Rydberg 3, Fredrik Forsberg 2, Kristoffer Axelsson, Henrik Olofsson, Robert Henriksson

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons