Annons

IFK-spelare kräver styrelsens avgång

IFK Trelleborgs spelartrupp har fått nog. Nu kräver de drastiska åtgärder från klubbens sida.
– Vårt krav är att få in nytt folk i styrelsen, säger spelarna i ett gemensamt uttalande.
Sport • Publicerad 19 augusti 2010

Efter onsdagens individuella träning kontaktade IFK Trelleborgs spelartrupp Trelleborgs Allehanda. På plats i Söderslättshallen berättade de om sin nuvarande situation och den turbulenta tiden i klubben.

– Ända sedan i vintras har det varit oroligt hela tiden. Allt fokus på handbollen har uteblivit, lönen har uteblivit och kommunikationen är dålig mellan oss och styrelsen. Man kan ringa femton gånger utan att få svar, säger de.

Annons

Frustrationen är påtaglig bland spelarna. Eftersom lönen är fryst har många av dem problem att betala sina räkningar.

– Vi är medvetna om klubbens ekonomiska situation men de flesta satsar hårt på handbollen och lönen är en viktig inkomstkälla. Det är svårt att hitta jobb när handbollen nästan är en halvtidstjänst. De har sagt att vi ska få betalt i september nu men de flyttar det hela tiden.

Spelarna riktar skarp kritik mot delar av styrelsen och ser som enda lösning att dessa personer avgår.

– På grund av styrelsens handlingar är det ingen trygghet i laget, vi har inget förtroende för dem. Styrelsen har lekt med våra liv. Vi kräver en förändring. Prioritet ett är att styrelsen försvinner, det vore det bästa om de lämnar, säger spelarna.

Något ultimatum vill truppen dock inte ställa i nuläget.

– Vi vill inte sluta träna och till exempel strejka för vi vill fortsätta utvecklas. Men det är en tidsfråga innan vi måste göra någonting, säger de.

IFK:s ordförande Patric Sandblom ställer sig oförstående till den kritik som riktas mot styrelsen.

– Det enda vi gör är i stort sett att jobba för dem. I 18 månader har vi i stort sett bara snackat ekonomi istället för handboll och sportslig utveckling. Vi förklarar för dem hur det ligger till från vecka till vecka. Vi har haft möte med spelarrådet och truppen och kansliet är bemannat, säger Sandblom.

Någon tanke på att lämna styrelsen har han inte i nuläget.

– Nej, fast att läget är tråkigare än någonsin så knyter alla händerna i fickorna.

Annons

Hade situationen varit bättre med en annan styrelse?

– Jag vet inte hur mycket som hade varit annorlunda. Vi jobbar frenetiskt och de som vill hjälpa till är välkomna. Men vill spelarna avsätta styrelsen så finns det ett forum för det också, säger Patric Sandblom.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons