Annons

IFK sönderkontrat av Guif

Nio mål i nacken. Elitserielivet är tufft för IFK Trelleborg. Med stabilt mittförsvar och hundraprocentigt kontringsspel avgjorde Guif i andra halvlek. 27– 36 (15– 16) gav andra storförlusten i rad för IFK.
Sport • Publicerad 22 oktober 2006
Stängt var det här. Kenneth Gundersen gjorde elitseriedebut när han kom in mitt i den första halvleken. Debutmålet kom efter 21 minuter i första halvlek. Här är det Guifs Tobias Tverin som sätter stopp.
Stängt var det här. Kenneth Gundersen gjorde elitseriedebut när han kom in mitt i den första halvleken. Debutmålet kom efter 21 minuter i första halvlek. Här är det Guifs Tobias Tverin som sätter stopp.Foto: 
Fart och fläkt från kanten. 23-årige Andreas Bamberg höll stilen på sin vänsterkant och levererade sju mål bakom Guifmålvakten Herdeiro Lucao. Eskilstunalaget stängde vägen för IFK:s niometare och kontrade effektivt. Det räckte till storseger i Södan. BILD: Tomas nyberg
Fart och fläkt från kanten. 23-årige Andreas Bamberg höll stilen på sin vänsterkant och levererade sju mål bakom Guifmålvakten Herdeiro Lucao. Eskilstunalaget stängde vägen för IFK:s niometare och kontrade effektivt. Det räckte till storseger i Södan. BILD: Tomas nybergFoto: 

– Tråkigt att vi inte kan hålla siffrorna nere. Även om det inte ger några poäng hade vi behövt det för självförtroendet, säger assisterande IFK-tränaren Lars Norgren.

IFK fick jaga hela matchen och gjorde det riktigt bra i slutet av första halvlek.

Annons

Guif gick snabbt upp i ledning. 6– 2 och 11– 6 pekade mot en snabbt avgörande.

Men John Kristensens inträde höjde anfallstempot och försvarsomställningen från 6-0 till 5-1 gav effekt.

– Spelmässigt gör vi det lika bra som Guif i första halvlek, menar Lars Norgren. När Andreas Bamberg smög in bakom det jättelika mittförsvaret och gjorde 15– 16 strax före paus fanns det hopp inför andra halvlek.

– Vi sa i paus att vi skulle spela brett och med tålamod i anfallen. Det blev väl tvärtom, säger Andreas Bamberg.

IFK hade målmässig kontakt fram till 19– 21 efter sju och en halv minut in på andra halvlek. Därefter gjorde hemmalaget inte ett enda spelmål på tio minuter.

Det gick fort när 19– 21 blev 20– 27.

Svaga avslut från IFK följdes av "enkla" mål i baken.

Täta i hop det bakåt och kontra framåt var Guifs segerrecept. Niklas Johansson, Alexander Svitlica och Sasa Todosijevic missade inte ett läge.

Bakåt var det stängt.

– Vi är bra i mittförsvaret och taktiken var att låta dem skjuta där, säger Guiftränaren Kent Andersson.

Annons

IFK:s niometare mäktade bara med sex mål tillsammans på hela matchen. Talande fakta för ett effektiv Guifförsvar. Kent Andersson har ställt in sig på en jämn drabbning.

– I andra gav vi hundra procent och tryckte på rejält i kontringarna. Lite flyt hade vi med en del avslut men det har man ofta när man är taggad, fortsatte Guiftränaren.

– Deras kontringar avgör matchen. Vi värderar inte lägena tillräckligt bra, säger mittnian John Kristensen.

Det fanns positiva inslag i gårdagens IFK. Bra anfallskombinationer understundom och på kanten höll Andreas Bamberg klassen matchen igenom, både bakåt och framåt.

Nyförvärvet från Irsta/Västerås gjorde sju mål.

– Helt okej, men det kan bli bättre. Det känns frustrerande när vi får jaga hela tiden, förklarade han.

Målvaktsspelet fungerade inte i går – varken för Ken Berkowitz eller Andreas Göransson. Visserligen många hopplösa lägen mot fria guifare men åtta räddningar tillsammans är för lite.

– Det där är lite känsligt, men alla baklängesmål beror ju inte bara på målvakterna, säger Lars Norgren.

Känslan i laget efter två stora förluster i rad?

– Vi kan inte känna panik för det här. Tiden talar för oss. Kunnandet finns där, men än så länge inte i 60 minuter, sammanfattar Lars Norgren.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons