Annons

IFK sköt sönder Björnen

Björnen hade ett tremålsförsprång i Söderslättshallen. Då vaknade IFK Trelleborg till liv, vände matchen och vann till slut med 30-22 (12-13).
Sport • Publicerad 8 februari 2004

Spelet var segt i inledningen. Hårda och tuffa Björnen, från Sjöbo, utnyttjade det dåliga tempot och dominerade i första halvlek. Rappare avslut från gästerna, medan IFK hade stora problem att tränga igenom ett kompakt försvar. Vid 9-12 i slutet av första halvlek ändrade matchen karaktär och IFK tog över totalt. På drygt 15 minuter svarade laget för elva mål, Björnen endast tre. Förklaringen finner vi dels i Andreas Göranssons inhopp. Han ersatte Claus Boldt och räddade mängder av skott, däribland en vass parad vid ställningen 14-14. - Lika kul varje gång att komma in och spela, säger den unge målvakten. IFK-tränaren Viggo Paulsen valde också att ändra i försvaret, från 5-1 till 6-0. - Vi blev aggressivare och kunde få några lätta mål på kontringar. Försvarsspelet var riktigt bra i andra halvlek, säger dansken. Dessutom klev nyförvärvet från Slovakien, Andrej Kandrac, in i handlingen på allvar. Tre mål i före paus blev till sju mål efter vilan. Kandrac kanoner satt, hårt och precist, gång på gång. I IFK ska många spelare ha beröm för vändningen. Andreas Göransson och Andrej Kandrac är redan nämnda, kämpen Stefan Hermann ska dock inte glömmas. Dansken var resolut i försvarsarbetet och framåt avslutade han mer stor variation. - Vi gjorde inte så många tekniska fel och det har vi arbetat mycket med. Vi måste bli bättre där om vi ska ha chans att ta steget upp i ettan, säger Viggo Paulsen. Resultatet innebär att IFK gick om Björnen i tabellen. Nu skiljer bara två poäng upp till Kävlinge på andra plats. Kampen om kvalplatsen lever vidare i allra högsta grad.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons