IFK ska ordna tredje raka

Två år i rad har IFK Trelleborg vunnit damklassen i TA-cupen. I år toppar man ett lag för att lyckas ta tredje raka segern. – Det blir nog svårare att vinna i år eftersom Höllviken antagligen kommer med ett bra lag, säger anfallaren Frida Hansen.
Sport • Publicerad 25 november 2011
Frida Hansen.
Frida Hansen.Foto: Claes Nyberg

TA-cupen innebär stor prestige. IFK Trelleborg är angeläget om att försvara sin titel ännu en gång.

– Vi ska vara med i Tornspelen nästa helg också, så att alla får vara med och spela en cup. Men vi har valt att toppa ett lag till TA-cupen, säger tränaren Peter Andersson.

Förra året besegrades Höllviken i finalen. I år räknar IFK med tufft motstånd från konkurrenten i väster.

– Det ryktas om att Höllviken ska satsa med att toppa ett lag så det kan bli tufft, säger Peter Andersson.

IFK möter Höllviken lag 2 i gruppspelet på söndag, utan att veta om det är det bättre av Höllviken-lagen eller inte.

– Det ska bli kul att spela TA-cupen, det är en stor cup i Trelleborg och vi får tillfälle att möta lag som FCT och Svedala som vi inte möter annars, säger årets skyttedrottning Frida Hansen.

Hon var inte med i det lag som vann förra året.

– Jag hade ett uppehåll i tre månader med fotbollen då. Tappade glöden ett tag och hade mycket i skolan då, men nu är det jättekul med fotboll igen, säger Frida Hansen som däremot vann cupen för två år sedan då hon var med i det unga IFK-lag som besegrade de något äldre lagkompisarna i finalen då.

– Det var en härlig vinst, minns Frida Hansen.

Hur är det att spela inomhus?

– Det är jättekul, det blir snabbare spel och det är kul att få lite variation. Dessutom ska det bli kul att spela matcher, för det har vi inte nu under vintern annars, säger anfallaren Hansen.

Hur ska man spela inomhus för att vinna?

– Det gäller att ha ett snabbt passningsspel och låta bollen gå och pressa motståndarna hela tiden. Sedan är det viktigt att skjuta mycket, allt kan hända inomhus, förklarar Frida Hansen som gjorde flest mål för IFK denna säsong, 15 stycken.

Förra året besegrades Höllviken med 1–0 i finalen i förlängning. Stor hjälte blev då målvakten Felicia Zammal, som förutom att hon höll nollan även var den som avgjorde finalen. Men i år missar hon TA-cupen på grund av semester.

– Det är ett tungt avbräck för oss tyvärr, säger Peter Andersson som väljer att sätta Ulrika Lundgren, som utomhus spelar anfallare, i målet.

– Det är viktigt inomhus att målvakten ska kunna agera en bit utifrån målet, sedan är Ulrika reserv till Felicia och Malin (Andersson, andremålvakten) i vanliga fall, berättar Peter Andersson.

På söndag är det upp till bevis i Söderslättshallen.

Fotnot: Ulf Bengtsson, ordförande i IFK:s damsektion blir nu även assisterande tränare för damlaget. Han ersätter Sara Sjöberg som slutar eftersom hon ska föda barn. IFK har även gjort klart med ett nyförvärv till nästa säsong. Jessica Fridlund, 26-årig back från BK Vången, förstärker laget till nästa säsong.

Louise Löfgren
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.