IFK-siktet felinställt

Det är möjligt att storpubliken gjorde sitt till, när IFK förlorade klart mot Karlskrona. Hela ungdomssektionen med föräldrar och syskon gick gratis in och sammantaget fanns över 500 på åskådarplats och det är ingen hemmaspelare van vid.
Sport • Publicerad 7 mars 2004

Det blev en svidande förlust, 24-29 efter 12-13 i pausen - som blev ovanligt lång med alla utdelade utmärkelser till framstående IFK-are som passande efterspel till årsmötet klockan 15. - Karlskrona fick göra alldeles för enkla mål, medan vi fick kämpa oss till nästan varje mål, var IFK-tränaren Viggo Poulsens första kommentar direkt efter matchen. Han förkastade IFK-skyttet som var rent ynkligt att beskåda, där man sköt oftare mot klockan våningen upp jämfört med på målet. Och när man väl sköt där - ja, då stod oftast Karlskornamålvakten Peter Iverfeldt i vägen och det är lite fel att säga att han motade 15 skott. De flesta gångerna träffade helt enkelt IFK-arna honom! - Alldeles för många tekniska fel, fortsatte Viggo analysen och det är bara att hålla med igen. Inte ens normalt duktige och stabile målvakten, Claus Boldt, kom inte upp i vanlig standard, även om han inledde briljant med två superräddningar. Andreas Göransson löste av men inte heller han kom någon vart, när det gällde att läsa av Karlskronaskyttarna. Fyra spelare sköt där fyra mål eller fler och värst av alla var Johan Svensson med sex mål, där det ena dock var ett straffkast. Trots miserabelt IFK-skytte i stort blev ändå Adrej Kandrac matchens bäste skytt - med åtta mål - men det skall sägas att flera av hans mål inte var av det märkvärdiga slaget utan mer en frukt av ren och skär skyttepanik. Senad Alkic gjorde fem mål men han var den som sköt bort flest skott i övrigt och ingen av dessa båda får ens godkänt i protokollet. Broder Damir Alkic var inte mer lyckad och till överigt skytteelände skall läggas två straffmissar för Damir. Före matchen gick Jimmy Nordström fram för att mottaga blomster ur Lasse Åbergs händer för 100 spelade A-matcher och där visade Jimmy större entusaism än under någon del av matchen senare. Två kontringsmål visserligen men ack, vilken brist på initiativförmåga i övrigt. Den ende som är värd ett klart godkänt är linjespelaren Tobias Tallberg som gjorde tre fina mål från linjen i den andra halvleken. Då hade Tobias avlöst Fredrik Brokopp i pausen, sedan denne inte fått ett rejält inspel under 30 minuter. Fredriks enda mål kom fem sekunder före slutsignalen, när Tobias Tallberg vilade ut. Nej, det var ett ovanligt slätstruket IFK-lag som visade upp sig och man kan lite undra över Viggo Poulsens tankar, när Marcus Sjöstrand inte får en sekunds speltid. Trots att nästan alla i laget bland utespelare mer eller mindre gjorde bort sig. Nu är det ändå inte så, att IFK är helt bortspelat från kvalchansen som tvåa i serien. Nästa helg blir förmodligen dock direkt avgörande, när Karlskorna och Hästö möts i ett förmodat tufft Blekingederby, samtidigt som IFK spelar i Kävlinge.