Annons

IFK reste sig från sen kvittering och vann

Med sex minuter kvar kvitterade Kulladal till 1–1. Men IFK reste sig och med två minuter kvar att spela avgjorde Alban Merovci och IFK tog tre nya poäng.
Fotboll • Publicerad 4 maj 2019
Alban Merovci, sköt hem tre poäng till IFK Trelleborg mot Kulladal.
Alban Merovci, sköt hem tre poäng till IFK Trelleborg mot Kulladal.

Det var under de sista elva minuterna som allt hände målmässigt på Kulladals IP. I 79:e minuten lyckades IFK till sist få in bollen när Mathias Blomberg nickade in 1–0 till de randiga.

Men hemmalaget lyckades kvittera med sex minuter kvar.

Annons

– Där kändes det som luften gick ur oss, i alla fall kände jag det så, men spelarna ville annat, säger IFK-tränaren Hannu Sirviö.

Alban Merovci snappade upp ett misslyckat tillbakaspel från hemmalaget och sprang loss på sin vänsterkant. Han avslutade högt upp för målvakten och sköt in tre poäng till IFK.

– Det var ett klassiskt Kulladal vi mötte, som kämpar hårt. Det tog tid innan vi fick hål på dem, säger Hannu Sirviö.

– Sedan måste vi säga att vi hade lite tur i slutet. Adam (Golstrand) fick bollen på armen, när han hade händerna ovanför huvudet. Jag såg det inte själv men de flesta var överens att det var straff, så där hade vi lite tur, erkänner IFK-tränaren.

Han lät nyförvärvet Oskar Malmgren komma in i den 60:e minuten och han gjorde bra ifrån sig.

– Han blir verkligen en förstärkning för oss. Han kommer in när matchen står och väger och han försöker påverka matchen, säger Hannu Sirviö, om den före detta TFF-spelaren som i veckan anslöt från Lunds BK.

En som däremot lämnar IFK är Nichlas Schön. Han har börjat ett nytt jobb vilket gör det svårt för honom att spela division tre-fotboll.

– Han har lämnat på egen begäran men vi skiljs som vänner. Han hinner inte träna så mycket helt enkelt. Vad jag förstår är han på glid till IFK Klagshamn, berättar Hannu Sirviö.

IFK har nu nio poäng efter fyra omgångar och är tvåa i division tre-tabellen.

– Vi tar steg för steg hela tiden och vi har ett ungt och spännande lag som kan bli bra på sikt, säger Hannu Sirviö.

Annons

Redan på torsdag är det dags för match igen då Lödde kommer till Vångavallen.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons