IFK rasade efter bra start mot Guif

(Uppdaterad) Musik spelades och knappt 1 500 handbollsåskådare var långt ifrån tystlåtna. Allt detta överröstades ändå. Anledningen? IFK Trelleborg-tränaren Johan Zanottis vredesutbrott mitt i andra halvleken i bortamötet mot Guif.
Sport • Publicerad 17 februari 2008

- Rena rama Kalle Anka. Vi hade inget försvarsspel. Vi var inte ens här utan kvar i Trelleborg. Vår sämsta insats för säsongen, säger han med glöd i blicken.

Eskilstunalaget vann med 36-24 (16-12) trots en hel del slarv.

Det Zanotti hade svårast att smälta var att hans manskap agerade så slappt med tanke på det utsatta tabelläget. Han gladdes inte ens åt första kvarten då gästerna ledde med 9-5.

- Nej, absolut inte. Vi hade bara tur att Guif missade en massa och att Joachim (Christensen) var duktig i målet. Men vi hade inget försvarsspel då heller. Från läktarhåll såg det i alla fall ut att bli en jämn batalj när IFK inledde piggt. Inte minst Daniel Lindquist som stänkte in tre av skåningarnas fyra första mål.

- Det gick nästan för lätt. Vi tänker "oj, så här bra kan vi inte vara" och vågar sedan inte ta öppna lägen för vi tror inte att det ska funka igen, säger mittnian Daniel och fortsätter:

- Efter det kom vi in i "Trelleborgstrallen". Vi passar runt bollen men ingenting händer.

En analys som bara går att stämma in i. Guif gick från 5-9 till 12-9 och då tog Zanotti timeout - möjligen någon minut för sent. Joachim Christensen var så långt briljant med 13 räddningar. Målvakten höll med sin tränare om det miserabla försvarsarbetet.

- Det kändes långa stunder som att jag kämpade ensam. Guif fick massor av frilägen.

Tränare Zanottis extremt högljudda utskällning kom vid 23-17 och 17 minuter kvar. Guifledningen växte sedan till 26-18 och allt kändes avgjort. Då sprattlade IFK till och gjorde fyra raka mål. Hemmalaget fick en utvisning och Trelleborg punktade bort två motståndare vilket pressade fram misstag.

- Märkligt. Den utvisningsperioden var enda gången i matchen som vi faktiskt hade ett försvarsspel, säger bollmotare Christensen och skrattar uppgivet.

Vid 26-22 gasade Eskilstunalaget igen och sprang ifrån rejält de sista minuterna. Att Kim Johansson fick rött kort efter tredje utvisningen med åtta minuter kvar var en minimal del av förklaringen till IFK-raset.

- Vi vek ner oss fullständigt. Usch, det var så jäkla dåligt. Jag ... nej, nu är det bäst jag slutar prata innan jag säger något riktigt dumt, kommenterar Johan Zanotti.

- Kul att vara tillbaka i Sporthallen. Det är speciellt att lira här. Fast det vore förstås kul om man fick vinna någon gång också, säger ex-guifaren Lindquist med ett snett leende.

Stefan Alhag

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.