Annons

IFK-pojkar klara för SM-slutspel

IFK:s duktiga P90-lag stormar fram som en virvelvind och i helgen kvalificerade man sig till kommande SM-slutspel!
Sport • Publicerad 6 februari 2006

Fjärde steget på SM-gruppspelet inför slutspelet arrangerades av Aranäs HK i Kungälv och där mötte IFK, förutom arrangörerna, IFK Kristianstad och IFK Tumba. Två grupper avgjordes i Kungälv och med IFK som segrare i den ena mötte man tvåan i andra gruppen vilket innebar playoff mot Eksjö. Även den matchen vanns klart av IFK och nu väntar ett spännande slutspel.

– Grabbarna har gjort en helt fantastisk prestation och man ska ha klart för sig att man på förhand talade om att vi hamnat i "dödens grupp", inleder Lars Mårtensson analysen efteråt.

Annons

Lars & Co har lett laget i helgen vilket alltså innebar fyra täta matcher och inledningen skedde mot Aranäs:

– Där vann vi med 32– 27 (18– 13) och i den matchen blev Sebastian Karlsson bäste målskytt med åtta mål.

Även om det alltså blev en klar seger där blev den ändå dyrköpt.

– Ja, tyvärr stukade Max Johansson ena foten och kunde därför inte spela mer överhuvudtaget, förtydligar Lars.

Andra matchen gällde "ärkerivalerna" i IFK Kristianstad, där IFK hade att först och främst ta revanch för senaste serieförlusten.

– En match med mängder av mål och efter 25– 17 i pausen vann vi med 43– 38. Vi ledde som mest med elva bollar men slog av något på takten mot slutet, menar Lars.

Här briljerade Andreas Nilsson som bäste målskytt med tolv mål men det skulle bli ännu "värre", när det gäller IFK-målsyttar!

– Ja, i matchen därefter – mot IFK Tumba – som vi vann med 25– 23 (10– 12) gjorde Sebastian Karlsson hela 14 mål och därmed b lev han också utsedd till matchens lirare, förklarar Lars. I de båda första matcherna hade målvakten "Gogo" Jansefski och Erik Gunnarsson fått samma utmärkesle och när det gäller Gogo vill Lars berömma ytterligare:

– Ja, han var helt fenomenal turneringen igenom!

I och med gruppsegern fick IFK alltså möta Eksjö i playoffmatchen – som också var direktkval till kommande SM-slutspel och även där gick det bra:

Annons

– Ja, vi vann med 29– 21 (13– 9) och här gjorde Filip Bengtsson en kanonmatch. Filip gjorde tolv mål och lyckades med det mesta.

IFK-pojkarna är alltså därmed i SM-slutspel och dit är sammanlagt åtta lag kvalificerade. Övriga Skånelag är Lågan, från Hörby samt IFK Ystad – som slog ut Lugi. Ystads IF föll i sin playoffmatch mot Cliff och därmed kommer SM-slutspelet att omfatta följande lag:

IFK Trelleborg, Sävehof, Cliff, Kroppskultur, Warta, Lågan, IFK Ystad samt Lindeskolan.

Datum är ännu inte bestämt för SM-slutspelet men kommer att ligga under slutet av handbollssäsongen.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons