Annons

IFK paralyserat när Pandora bytte försvar

IFK Trelleborg förlorade mot Pandora i damhandbollens division tre med 22– 26 (13– 12).
Sport • Publicerad 12 november 2007
Storskytt togs hårt. 17-åriga vänsternian Caroline Olofsson dominerade med sitt skytte i första halvlek, men stördes liksom övriga hemmaspelare när Pandora ändrade försvarsspel.
Storskytt togs hårt. 17-åriga vänsternian Caroline Olofsson dominerade med sitt skytte i första halvlek, men stördes liksom övriga hemmaspelare när Pandora ändrade försvarsspel.Foto: 
Kantavslut med tungan rätt i mun. Vänstersexan Sofie Cammerö gjorde ett mål när IFK förlorade mot Pandora. BILD: Claes Nyberg
Kantavslut med tungan rätt i mun. Vänstersexan Sofie Cammerö gjorde ett mål när IFK förlorade mot Pandora. BILD: Claes NybergFoto: 

Ett offensivt försvar fick hemmatjejerna ur rytmen.

– Den här matchen skulle vi vunnit, menar IFK Trelleborgstränaren Håkan Nilsson.

Annons

Efter 30 minuters spel var allt frid och fröjd.

Men pausledningen med 13– 12 förbyttes snabbt i underläge med 14– 19 en bit i andra halvleken. Därefter var poängförhoppningarna grusade för IFK.

– De ändrar till 5– 1-försvar efter paus och det klarar vi inte av, förklarar IFK-tränaren Håkan Nilsson.

– Vi blir paralyserade, tar fel lägen och försöker göra det omöjliga. Emellanåt löser vi det bra, men vi måste träna mer på att spela mot 5– 1-försvar. Apropå träning så försvinner IFK-damernas samtliga ordinarie träningstillfällen under den kommande veckan.

I kväll spelas det elitseriehandboll och på onsdag och fredag är det division fyra-matcher som gäller i Södan.

– Inte alls bra. Jag ska ner och höra med vaktmästaren om vi inte kan hitta någon ledig tid någonstans, säger Håkan Nilsson.

Redan kommande helg väntar nästa seriematch mot Gubbarna/Wargo.

Mot Pandora får IFK-tjejerna ta med sig en spelmässigt mycket bra första halvlek.

Louise Nyman-Nilsson och Caroline Olofsson höjde sig något över mängden. (TA)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons