Annons

IFK på slutspelsplats efter skrällvinst

IFK Trelleborg kom till Skövde Arena som en nederlagstippat lag. Man åkte därifrån med två poäng och en slutspelsplats.
Sport • Publicerad 13 februari 2007

30–28 (10–13) var frukten av ett aggressivt försvar och en storspelande målvakt.

– Petar Misovski käkar upp deras skyttar, konstaterade IFK-tränaren Johan Zanotti nöjt.

Annons

Skövde hade åtta raka utan förlust på hemmaplan. Återigen lyckades Trelleborg fälla en namnkunnigt lag på bortaplan. Tidigare har Lindesberg och Sävehof fått känna på samma sak.

– Vissa underskattar oss fortfarande, man tar inte lilla Trelleborg på allvar. Vi är nykomlingar, har spelare från olika kulturer och har en annan åldersammansättning än andra lag. Jag kan förstå att man inte tar oss på allvar, konstaterade Johan Zanotti efteråt. Skövdetränaren Gunnar Blombäck köpte inte det snacket.

– Vårt uppträdande tyder visserligen lite på underskattning, men nej, det är tjänstefel i så fall. Vi var pissdåliga, sa Blombäck.

Det muttrades både här och var i Skövde Arena efter matchen. Det talades om säsongens sämsta insats, om att hemmaspelarna skulle "skämmas" och så talades det om "den där jävla målvakten".

Målvakten i fråga heter Petar Misovski och gjorde 29 räddningar totalt, ett flertal riktigt spektakulära.

– Jag är nöjd, jag spelade okej och försvaret var okej, sa Petar som nästan var lika uppvarvad på presskonferensen som under matchen.

– Det är ett tätt matchande och vi måste vinna igen på onsdag, det är slutspel som gäller, klargjorde han.

På plan kopplade han grepp om Skövdeskyttarna omgående. Han behöll det matchen igenom. Efter 24 minuter i den andra halvleken limmade han lobbförsöket från en fri och frustrerad Erik Axelsson. Skövdes mittsexa var inte ensam om att bli snuvad på bra lägen.

Visserligen underläge i paus och jämnt långt in i andra halvlek, men faktum är att Trelleborg hade säkrat segern med sex minuter kvar. Då ledde Söderlsättsgänget med 28–24. Pånyttfödde Mirko Stojanovic stänkte in tre raka mål i slutskedet och IFK hade ett tag 30–24 innan Skövde snyggade till siffrorna.

– Äntligen klev Mirko fram och det var förstås inte Skövde beredda på. Jag vet inte vilken planet han var på tidigare i matchen, sa Zanotti.

Annons

Hemmalaget hade ledningen med 13–10 i paus. Så långt lutade mycket åt en förväntad hemmaseger. IFK såg omständligt och ofarligt ut framåt. Efter paus blev det annat.

– Det kändes som om vi inte vågade vinna matchen i första halvleken, vi vågade inte gå ut och störa, vågade inte chansa, sa Zanotti.

IFK Trelleborg var i fatt till 15–15 efter fem minuter och ledde med 18–15 en och en halv minut senare. Skövde stördes påtagligt av IFK:s 5-1-försvar. Denis norpade bollar högt upp i plan och IFK utnyttjade kontringslägena. Skövde kom tillbaka målmässigt, men matchen var Trelleborgs. Inte ens det faktum att viktige spelmotorn Daniel Lindquist blev utvisad tio minuter före slut störde IFK:arna. Lindquist hann just kontra in både 23–25 och 23–26 innan han fick rött kort.

– Vi står inte och faller med en spelare. Vi följer ramarna, men det var ändå rätt nervöst att se slutet från läktaren, tyckte han. Det var inte med någon grannlåt IFK Trelleborg tog två poäng i Skövde.

– Vi är inget stjärngäng och vi ska inte komma hit och spela som ett heller. Vi är rädda om bollen och pajar deras rytm. De får inte komma i sin andra våg, analyserade Johan Zanotti.

Stjärngäng eller inte, nu ligger IFK Trelleborg på slutspelsplats, för fšrsta gången i handbollshistorien.

– Vi ska stanna där, nu har vi det ju i egna händer, sa Daniel Lindquist.

Redan i morgon väntar Lindesberg i Södan.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons