IFK på god väg mot slutspelet

IFK Trelleborg fortsätter att överraska Handbollssverige och hemma mot Alingsås vände man storstilat. Efter underläge med 12– 16 i pausen vann Zanotti & Co med 33– 28!
Sport • Publicerad 3 mars 2007
Blott 16-årige Andreas Nilsson gör här ett av sina tre fina mål från linjen och Andreas bidrog därmed i hög grad till segern mot Alingsås. 33– 28 innebär att IFK har kopplat greppet om sista slutspelsplatsen. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto:

Lagen följdes åt fram till 10– 10 och spelade 16.15 men därefter gick IFK:s anfallsspel något i stå och gästerna kunde utnyttja detta till målgivande kontringar på rad. Vid 11– 15 och 12– 16 ledde Alingsås som mest och i pausen fanns inte mycket som talade för IFK.

– Ken startade ju strålande och när väl Daniel (Lindqvist) och Mirko (Stojanovic) fick ordning framåt – ja, då hade vi koll på det hela, analyserar Johan Zanotti direkt efteråt.

Petar Mikovski var inte alls dålig i första halvlek men Ken Berkowitz kom ändå in och iklädde sig hjälterollen efter pausen. Helt omutlig emellanåt och räddade han inte med övriga kroppen – ja, då fick huvudet ta smällarna.

– Två gånger träffas jag mitt i ansiktet och jag hoppas inte det är medvetet, menar Ken efteråt. Segern var i allra högsta grad kollektiv i går. Även om Denis Bahtijarevic inledde ovanligt tveksamt – med både missade frilägen och straffkast – framstod han ändå till sist som en avgörande faktor till segern. Nio mål kom han upp i och med dem blev han också matchens bäste målskytt.

Förutom alla etablerade IFK-are måste unge Andreas Nilsson höjas extra. Han fyller 17 år om några veckor men uppträder redan som en fullfjädrad elitseriespelare. I går gjorde han tre superfina mål från linjen och hans spel gör, att Rikard Nilsson blir lagom avlastad.

Med två matcher kvar har IFK nu kopplat greppet om sista slutspelsplatsen. Värste konkurrenten H43 har just Alingsås borta i nästa match – på fredag – och vid förlust är saken klar. Oavsett hur det går för IFK i Ystad mot YIF dagen före.