Annons

IFK och Stavsten i samarrangemang

Söndag kommer att bli en riktig handbollsdag i Söderslättshallen, där IFK och Stavsten bjuder upp tillsammans.
Sport • Publicerad 17 januari 2006

IFK möter Hallby i allsvenskan klockan 17.15 och dessförinnan, klockan 15, Stavsten tar emot Växjö i division två.

– Vi vill gärna visa alla trelleborgare att både IFK och Stavstgen gärna samsas och samarbetar på ett bra sätt – med handbollens bästa för ögonen, menar Lasse Åberg.

Annons

Mellan de båda matcherna kommer olika ungdomslag från föreningarna att mötas.

– Dessutom kommer det att bli spännande mini-matcher i de båda matchpauserna, förtydligar Lasse.

För Stavstens del handlar det om revansch för nederlaget i Växjö med 24– 26 före juluppehållet. En vinst krävs säkert också för att Stavsten ska haka på i toppstriden tillsammans med Björnen och Skurup.

Hallby från Jönköping är ett klassiskt svenskt handbollslag som i dag har en megastjärna i hemvändande proffset Johan Pettersson. Johan agerar spelande tränare i Hallby. Att både IFK och Stavsten har det väl förspänt på ungdomssidan vittnar inte minst de båda föreningarnas P90-lag om. Båda har gått fram till DM-finalspel, där IFK vann klart över H43 och H65, medan Stavsten vann minst lika stort över IFK Ystad, Olympic/Viking och Lundagård i gruppspelet.

– Helt unikt att Trelleborg därmed har två lag i finalspelet. Lugi är också klart men jag vet inte vilket fjärde laget blir. Finalspelet ligger inlagt första helgen i april, förklarar Eje Wilör.

När det gäller samarrangemanget på söndag vill Lasse Åberg ytterligare förtydliga informationen:

– Man betalar en entréavgift och kan för den se båda matcherna och de med medlemskort i antingen IFK eller Stavsten går in gratis, avrundar han.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons