Annons

IFK och Stavsten förstärker

När IFK drog igång årets träning fanns två nyförvärv på plats. Ja, egentligen tre, eftersom tränaren Stefan Kristoffersson också är ny i gänget. Jonas Fredriksson kommer från Mabi i Malmö, dit han var utlånad av Höllviken under hösten och från Höllvikens Gif kommer även Emanuel Melander.
Sport • Publicerad 8 januari 2004

- Härligt att vi fått Jonas och Emanuel. Båda har rutin och vi kommer att få mycket nytta av båda, menar Stefan Kristoffersson. Stefan var assisterande tränare under Ulf Larsson i Höllviken under 2001 men tränade IFK Ystad de två senaste säsongerna. Tränarskapet - men också att han bor i Ljunghusen och fortfarande sitter kvar i Gif-styrelsen - gör, att han har bra "koll" på både Jonas och Emanuel men även på två andra nyförvärv: - Ja, David Weber och Jim Nilsson, från IFK Ystad, har också skrivit på och dessa båda var österlenfemmans allra bästa stopperpar i fjor. David och Jim saknades i går och det gjorde även ett femte nyförvärv, mittfältaren Stellan Segersten, från Klågerup. Stellan är endast 19 år, David och Jim är 23, medan Emanuel är 26 och Jonas 27 år. - Det ser bra ut så här långt och vi är nöjda med de som skrivit på, menar sektionsordföranden, Bo-Lennart Nilsson. IFK har inte tappat någon spelare till andra klubbar men de båda målvakterna, Dan Sadé och Per Lundgren är ändå borta. Dan för studier i Kristianstad och Per i "lumpen" på annat håll. På Vannhög dröjer det till nästa vecka, innan Stavsten drar igång - och man nöjer sig med omklädning där. Träningen bedrivs vintertid på Köpingeplanen och inför säsongstarten kan man presentera tre duktiga nyförvärv: - Kristoffer Fagerlund, från Östra Torp, Mattias Olsson, TFF och Daniel Olofsson, Limhamn, har alla skrivit på och det är tre nyförvärv vi är mycket nöjda med, meddelar Bjarne Andersson i Stavstensstyrelsen. Även Daniel Olofsson har ett TFF-förflutet men skall inte förväxlas med Daniel Olofsson som var inte bara Stavstens bäste spelare under fjoråret utan kanske till och med hela division fem-seriens. Allehanda har redan tidigare noterat Marcus Andersson och Markus Nilsson - som nya i Vellinge från Anderslöv samt Niklas Rosberg - som återvänder som målvakt till Vellinge från Nike och även Näsets nya har nämnts. Där har man fått Fredrik Jonsson - som ettårsfall från Höllvikens Gif och man har även Jonas Myllenberg därifrån på gång. Även Ymor har fått nytt - i form av Michael "Åhus" Nilsson, från TFF samt Jonny Cickovski, från Vellinge och därmed är det endast Skanör/Falsterbo som ännu inte presenterat något nytt av Söderslättslagen i den södra division fyra-serien. Skanör har istället tappat såväl Henric Dahlberg som Fredrik Kastensson - som båda väljer att sluta med fotbollen. Tunga avhopp - tillsammans gjorde dessa båda 33 seriemål för Skanör i fjorårets division fyra-serie!

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons