IFK nära jätteskräll

Sju raka förluster bakom sig och jumbo i elitserien. Men IFK Trelleborg vände trenden och luggade Redbergslid på en poäng i Lisebergshallen. "När vi fått smälta det här kommer vi vara riktigt nöjda", säger IFK:s åttamålsskytt Daniel Lindquist efter 31-31 (16-14).
Sport • Publicerad 6 november 2007
Andreas Nilsson och de övriga trelleborgarna visade stark moral i den svåra bortamatchen mot Redbergslid. 31– 31 efter bland annat fem mål av Andreas på linjen. @08 Bildbyline:Bild: Nils Jakobsson/Bildbyrån
Andreas Nilsson och de övriga trelleborgarna visade stark moral i den svåra bortamatchen mot Redbergslid. 31– 31 efter bland annat fem mål av Andreas på linjen. @08 Bildbyline:Bild: Nils Jakobsson/BildbyrånFoto: 

Begravningsstämning och sluttande axlar – trots en poäng borta mot tippade topplaget Redbergslid. För IFK Trelleborgs spelare kändes poängen som en förlust direkt efter matchen i Göteborg.

Något som IFK-tränaren Johan Zanotti inte riktigt gillade.

– Killarna ska känna stolthet över den här insatsen. De visade en ruskig moral, säger Zanotti. Det blev en rysarlik avslutning i en match som pendlade fram och tillbaka. Och det var nära att IFK kunde ha spelat hem båda poängen. Med 25 sekunder kvar och 31– 31 på matchtavlan hade IFK bollen och möjlighet att avgöra, men Andreas Bamberg lyckades inte förvalta matchens sista chans.

– Jag får ta på mig att jag fegade med "västen" i det läget och inte plockade in en extra utespelare. Jag blev rädd om poängen, erkänner Zanotti.

IFK-tränaren var väl påläst på Redbergslid inför matchen. Något som visade sig i första halvlek, där RIK togs på sängen. Ett disciplinerat och hungrigt IFK kopplade ett järngrepp när man gick ifrån till 12– 6 efter en kvart.

– Vi spelade mycket strukturerat och höll ramarna bra, säger Zanotti. Med fyra minuter kvar av första halvlek gjorde Andreas Bamberg sitt tredje mål fram till 16– 10. Men sedan kom tre ödesdigra IFK-minuter. En kostsam utvisning och en straffmiss senare hade RIK ätit upp försprånget till två bollar.

– Vi hade bra koll bakåt och fick RIK dit vi ville. Men vi har inte råd få såna dippar som vi fick i slutet av första halvlek, säger Daniel Lindquist.

IFK-skytten klev fram i en av huvudrollerna i andra halvlek, där matchen såg ut att glida IFK ur händerna. Redbergslids högersexa Fredrik Pettersson kom in ett ruggigt stim och satte allt från kanten. Efter 20 minuter hade hemmalaget gått ifrån till 27– 24 – men IFK Trelleborg vägrade vika ner sig. IFK utnyttjade Redbergslids enda utvisning i matchen och malde sig i kapp.

– Vi visade styrka och moral, säger Daniel Lindquist. Med två minuter kvar tråcklade han in 30– 30 i ett kritiskt läge och med minuten kvar kontrade han in 31-30 efter att IFK snott bollen. Men Lindquists åtta mål räckte "bara" till en poäng.

– Det är klart det är surt när vi var så nära en seger. Men när det här har sjunkit in kommer man att känna sig nöjd. Det är inte många lag som kommer till Lisebergshallen och tar poäng, säger Daniel Lindquist.

Trelleborgs läge i tabellen är fortfarande utsatt, men poängen mot RIK gjorde gott för ett stukat självförtroende.

– Vi kom hit med sju raka förluster i bagaget. Det här behövdes för att vända på tåget, säger Lindquist.

Christian Lind

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.