IFK mot toppen

IFK Trelleborg avslutade med storseger borta mot Bromölla. Efter juluppehållet möttes lagen i Trelleborg och denna gång satt segern hårdare inne. - Vi hamnade direkt i deras spel och det var dåligt tempo på plan, men sedan kom vi igång, sade IFK-tränaren Staffan Ekberg efter 30-24 (14-13) i Söderslättshallen på måndagskvällen.
Sport • Publicerad 6 januari 2003

Under den inledande kvarten presterade IFK en dålig handboll. Kombinationerna satt inte, passningarna kastades bort och Emil Jungman släppte de flesta bollarna förbi sig i målet. - Ja, Emil var hade ingen lyckad start, men sedan kom han igång, ansåg Ekberg. 3-6 efter sju minuters spel blev till 6-9 efter femton. Två sjumeterskast av Niclas Ljungkvist och en mörsare av Anders Isgren gav tre raka mål och plötsligt var IFK ikapp och några minuter före paus även förbi i målprotokollet. Efter vilan bjöd båda försvarslinjerna på fri väg och målvakterna vittjade sina nät vid så gott som varje anfall. Då vaknade Emil Jungman till liv igen. 19-20 blev 27-21, Bromölla blev stressat och tvingades till tidiga avslut i ett desperat försök att nå ikapp. Jungman hade stor del i segern med sina 23 räddningar, liksom Niclas Ljungkvist som verkar trivas mot Bromölla. Elva mål senast följdes upp med nio på måndagen. - Jag har ett bra övertag på deras målvakt, ansåg högersexan som hade hög skottprocent. - På kanten är jag beroende av att de andra i laget skapar lägen för mig. Det gjorde de i dag och jag hade en bra dag. Samtidigt var Emil riktigt bra i målet och hans räddningar gav oss några enkla mål. Segern var välbehövlig och nu har IFK toppkänning i södertvåan. Laget har både Hästö och Eslöv, hemma respektive borta, kvar att möta.