Annons

IFK missade finalen

Det lyckades inte fullt ut för IFK Trelleborgs elitserielag att nå finalen i Allehanda Open men nära var det. Förlust i avgörande matchen mot kollegorna från Alingsås med 28– 31 efter 11– 15 i pausen.
Sport • Publicerad 26 augusti 2006
Daniel Andersson gör här ett av sina fyra mål i segermatchen mot Irsta. Senare blev det dock mållöst mot Alingsås och där föll också IFK och missade därmed finalplatsen i Allehanda Open. Bild:Foto: 

– Vi ledde med 1– 0 men sedan kom vi efter hela tiden och låg som mest under med sju bollar, säger lagledaren Bjarne Andersson efter matchen.

IFK spelade allra sista matchen i gruppspelet vilket innebar avkast klockan 21 och det var väl lite ovant – men samtidigt gäller det ju även motståndarna.

Annons

– Vi fick ett tiotal kontringar emot oss och sammantaget spelade vi inte bra alls, fortsätter Bjarne.

Bäste IFK-målskytt blev Mirko Stojanovic med sju mål och han följdes av Daniel Lindqvist med sex.

Nye Dennis Bathijarevic – som gjorde sammanlagt 23 mål i de två första matcherna – fick det tufft och stannade nu på fyra mål. Alingsås var förvarnat om hans farlighet.

Fredagen inleddes med spel mot Irsta, från Västerås och det blev till en enkel match för IFK. Segern skrevs till hela 37– 21 (17– 7) och det var IFK för hela slanten. – Irsta var ingen värdemätare – laget var alldeles för dåligt för det, förklarar tränaren Johan Zanotti efter den matchen.

I och med förlusten spelar IFK match om tredjeplatsen i dag klockan 14 och man möter då Ystads IF. Samma lag som man inleder med hemma i Söderslättshallen – efter premiären i elitserien borta mot Hammarby.

I finalen som spelas klockan 16 i Österporthallen möts IFK Ystad och Alingsås.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons