IFK mer än dubbelt så bra som Drott

Nu är IFK endast en match från slutmålet; att gå obesegrat igenom division tvåhandbollen och i går avverkades sista hindret på hemmaplan – via hela 49– 23 (24– 15) mot Team Drott.
Sport • Publicerad 20 mars 2005
Lars Felskov kom upp i hela 14 mål, när IFK besegrade Team Drott med hela 49-23.Foto:

Det är inte mycket i sportväg som har mindre underhållningsvärde än en ojämn handbollsmatch och därför var det lite av ett bottennapp i Söderslättshallen i går, när IFK utklassade Team Drott med hela 49– 23 (24– 15.

Nu ska, så klart, inte IFK-överlägsenheten förringas men 72 mål på 60 minuter gör inte handbollen rättvis eller ens seriös, om man säger så. Till de 72 målen ska också läggas åtminstone 15 mer eller mindre tekniska misstag av bara IFK-are, när man var helt fria med Drott-målvakten!

– Nej, det är nog så att vi inte har så mycket mer att komma med under A-laget, förklarar Christoffer Johansson i Drottledningen direkt efter matchen och i så fall är det lite beklämmande. Drott tillhör ju dock den yppersta handbollseliten och tillhör alltid slutspelslagen som gör upp om SM-guldet.

Av spelare på planen fanns absolut ingen att tänka ytterligare på för Drotts elitledarteam och bäste målskytten Rickard Bertilsson har sin bästa handbollstid bakom sig. Nu gjorde han visserligen själv nästan hälften av lagets mål eller hela elva men det spelar ingen roll. Rickard hade inte haft en chans att ens komma med i dagens IFK-lag! IFK-spelet handlar mycket om att spela fram Lars Felskov på linjen och det lyckades man ganska väl med i går och Lars kom upp i 14 mål, innan domaren blåste av matchen. Närmast efter kom John Kristensen och oavsett Lars många mål är det John som briljerar med sin superteknik. I går bjöd han på flera delikatesser, där hans "bowlingmål" fram till 37– 20 bara var en av godbitarna. En annan var hans superpassning med millimeterprecision över hela planen till Niclas Ljungqvist som enkelt kunde avsluta kontringen med att ge IFK ledningen för första gången i matchen – fram till 7– 6.

John hade ytterligare finesser med skott och passningar bakom ryggen och det handlade ibland endast om ytterst små felmarginaler för att succén skulle varit fullständig för danske John denna gång.

– Vi slarvade lite med kontringarna i andra halvlek, annars hade vi klarat att göra 50 mål, menar John direkt efter matchen och Jadranko Milosevic förtydligar resonemanget så här:

– Det var under andra halvlek vi började snacka om 50 mål och det blev mer och mer uttalat ju närmare slutet vi kom. IFK hade chansen med bollen hos målvakten, Ken Berkowitz, med knappa halvminuten kvar men Ken missade kontringen och därmed blev också facit 49 mål för IFK.

Hela elva målskyttar finns noterade i protokollet och de två "roligaste" gjordes av unge, Tom Johansson, som visade härlig inställning i framför allt anfallsspelet. Tom är född 1984, precis som Marcus Sjöstrand och även Marcus gjorde två mål i går. Tyvärr stukade han foten med någon minut kvar vilket förmodligen gör det färdigspelat för hans del denna gång.