Annons

IFK-Lukas femte bäst i landet efter 2,06-hopp

Sport • Publicerad 12 februari 2008

ºº 18-årige Lukas Odell är på väg att ordentligt klättra i den svenska höjdstatistiken och efter 2,06 i helgen intar IFK-hopparen femteplatsen bland svenska höjdhoppare. Oavsett ålder!

Stefan Holm leder årsstatistiken med ett hopp över 2,35, Linus Thörnblad ligger närmast efter med 2,34. Sedan följer Mehdi Alkhatib, från Västerås, med 2,14 och Richard Huldén, Göta Karlstad, 2,08. Därefter kommer alltså Lukas Odell, IFK Trelleborg, med sin notering på 2,06.

Annons

Lukas klarade höjden i Göteborg, i tävlingen "Rödblå Vinter". Förutom svenskar fanns även några hoppare från Danmark och Norge.

– Jag är otroligt nöjd och speciellt med tanke på att jag varit sjuk inför tävlingen. Får jag bara vara frisk ska det bli spännande att se hur högt jag kan hoppa i år.

Lukas slutade trea i tävlingen och förutom hoppet över 2,06 hade han även tre fina försök på 2,08.

– Jag går ut gymnasiet i år och sedan ska jag göra en riktig elitsatsning under ett år och bara träna och tävla, avrundar Lukas.

Vid DM i Malmö vann Pernilla Nilsson 60 meter på 7,89 – i F17, Mattias Green vann seniorernas höjdhopp på 1,90, Emmi Larsson vann 200 meter på 27,18 – i F13 och Theresa Thomasson vann 400 meter på 62,15 – i F17.

Till dessa segrar ska läggas några andraplatser och sammantaget alltså en väldigt framgångsrik IFK-helg.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons