IFK körde över Kalmar

Det blev stundtals uppvisning när IFK körde över seriejumbon KFUM Kalmar i division 2-handbollen. Tillställningen var i praktiken över redan i halvlek då IFK, utan att förta sig, gått upp i ledning 14-7.
Sport • Publicerad 12 januari 2003

IFK dominerade över hela banan. Niclas Ljungkvist och Damir Alkic hade stundtals breda autostrador längs kanterna och kunde enkelt sätta mål på mål. Målvakten Emil Jungman tog vad han behövde och slutade på imponerande 20 räddningar. Om matchen såg ut som ett träningspass för IFK:s del blev det istället försvarskämpen Henrik Reiz comeback efter nära ett halvårs sjukdom och rehabilitering som stal showen. Reiz fick göra sin säsongsdebut drygt 14 minuter in i andra halvleken. Han kom in vid ställningen 22-9, och det var en spelsugen Henrik Reiz trelleborgspubliken fick se. - Ja, för sjutton, säger han själv efter matchen. Det är oerhört skönt att vara tillbaka och jag kände mig oerhört laddad. Att behöva vänta till januari för att få göra seriedebut är ju inte vad man önskar sig. Det dröjde dock 21.41 in i halvleken innan han fick det förlösande och efterlängtande inspelet. Reiz tog emot, vände bort sin försvarare, fläkte sig in mot mål och satte 26-13. - Det var hemskt kul att känna lite på det i dag. Ge mig två veckor till så... Även tränaren Staffan "Stalle" Ekberg gladdes åt Reiz comeback - och den enkla segern. - Det var ju spel mot ett mål. I inledningen såg vi lite okoncentrerade ut och kastade bort bollar och lägen, men när vi skärpte till oss var det ingen match. - Det blir en nyckelmatch i Karlskrona för vår del den 23:e, säger Stalle. Tar vi dem har vi goda chanser att få kvala, men vi har aldrig vunnit där uppe. Karlskrona är lite av ett spöke.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.