Annons

IFK körde fast på hemmaplan

Åtta fullträffar mot Skövde. Åtta nya fullträffar mot Lindesberg. Daniel Lindquist höll stilen, men den här gången räckte det inte. IFK Trelleborg föll i en jämn och svängig match med 28– 29 (14– 13) i handbollens elitserie.
Sport • Publicerad 15 februari 2007
Togs hårt. Daniel Lindquist fajtades och låg bakom det mesta i anfallsspelet när IFK Trelleborg föll mot Lindesberg. Här omfamnas han av Richard Eriksson. Förlusten var IFK:s andra raka på hemmaplan.BILD: Bass Nilsson
Togs hårt. Daniel Lindquist fajtades och låg bakom det mesta i anfallsspelet när IFK Trelleborg föll mot Lindesberg. Här omfamnas han av Richard Eriksson. Förlusten var IFK:s andra raka på hemmaplan.BILD: Bass NilssonFoto: 

– Tungt. Vi var med i stort sett hela matchen men får inte in bollarna. Sedan förlorar vi målvaktsmatchen, analyserade hemmalagets bäste spelare.

Lindesberg tog revansch för IFK:s skrällseger i Örebro i början av november.

Annons

Man fick det efter att målvakten Richard Larsson storspelat sista 20 minuterna av matchen.

– Jag fick tag på skotten utifrån. Jag hade hyfsad koll. Starkt av alla att resa sig efter den svaga första halvleken, tyckte Richard Larsson, noterad för 16 räddningar. Petar Misovksi höll inte den fantomklass som två dagar tidigare, men var ingalunda dålig. Problemet var att han inte hade sin bästa period i matchen sista kvarten.

Det var en svängig tillställning de 1 017 i Söderslättshallen fick se.

IFK Trelleborg hämtade in 3– 6 till 6– 6 på 55 sekunder. Man vände 6– 8 till 10– 8 och gick sedermera till pausledning med 14– 13.

I andra halvlek minimerade Lindesberg de enkla misstagen, samtidigt som Richard Larsson fick övertaget på hemmalagets skyttar.

Västmanlänningarna gick från underläge 16– 17 till ledning med 19– 17. Därefter lyckades IFK aldrig utjämna. – Han tog allt sista kvarten. Det kändes som om de mål vi får mest är slumpmål, och då känns det inte riktigt bra, sa Daniel Lindquist.

Lindquist sköt, slet, bidrog med inspel och tog stort ansvar när anfallsspelet krampade i andra halvlek.

IFK hade chanser att komma i fatt, bland annat i form av flera tillfällen med en man mer.

– Vi var nästan bättre i spel fem mot sex. Vi testade två olika varianter men inget funkade, sa IFK-tränaren Johan Zanotti.

När IFK inte fick utdelning hittade i stället Lindesberg rätt med skotten, inte sällan med passivitetsvarning hängande över sig. Rutinerade Herman Arenvang satt matchavgörande 29– 24 efter 24.50 i andra halvlek.

Annons

IFK gav inte tappt, men spurten räckte inte till någon kvitteringsmöjlighet. Endast tolv sekunder återstod när Denis Bahtijarevic kontrade in 28– 29.

– Jag är mest nöjd med att vi vinner. Spelmässigt är det ingen vidare, men Trelleborg är Sveriges bästa lag på att göra motståndaren dålig, tyckte LIF-tränaren Mats Engblom.

Trelleborg spelade som vanligt med stor variation i försvaret och hade bäst effekt när man spelade utgrupperat.

Men det var framåt det brast i andra halvlek.

– Under en period i andra halvlek får vi slita rejält för varje mål, samtidigt som de får sina ganska lätt, förklarade Andreas Bamberg. Vänstersexan lirade nonstop, precis som mot Skövde två dagar tidigare.

Samma sak gäller för Daniel Lindquist.

– När man verkligen känner efter märker man att man är mer sliten än vad man tror, sa vänsternian efteråt.

Med fem omgångar kvar surras det slutspel allt mer efter matcherna. Daniel Lindquist hör till dem som aldrig har hymlat om målsättningen.

– Det är meningslöst att spela i elitserien om man inte har slutspel som mål. Jag har gjort ett slutspel tidigare och det är det roligaste jag varit med om.

Och fortfarande är IFK Trelleborg på rätt sida strecket. H43 ändrar på det om laget vinner i kväll mot Skövde.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons