IFK klart för trean

IFK Trelleborg spelar nästa år i division tre. Det blev klart redan på lördagen när Leikin överraskande slog topplaget Högaborg.
Sport • Publicerad 22 september 2002

Söndagens bortamöte med Helsingborgs Södra saknade därför betydelse för trelleborgarna, däremot inte för hemmalaget som kämpar för nytt kontrakt. Därför var det rätt logiskt att Helsingborg vann matchen med hela 6-3 (4-1). - Tyvärr tycker jag att det var vi som gjorde dem bra, suckade en hårt prövad Michele Liuzzi, tränare i IFK. IFK inledde optimistiskt när Elbasan Avdyli med ett mäktigt skott gav trelleborgarna ledningen i den 13:e minuten. Helsingborg kvitterade emellertid bara tre minuter senare och i slutet av den första halvleken och inledningen av den andra kom avgörandet. Och som det kom. På 13 minuter gick hemmalaget då från 1-1 till 6-1 och en besviken IFK-tränare hade ingen förklaring till raset. - De kom lite väl enkelt runt på kanterna, annars vet jag inte vad som händer... Div 2 Södra Helsingborgs Södra-IFK Trelleborg 6-3 (4-1) H: Solo Hammar (37, 44), Andreas Sördin (45, 49), Mikael Wikander (16), Robin Salem (47). I: Elbasan Avdyli (13), Patrik Karlsson (75), Daniel Olofsson (80, straff). Publik: 97