IFK klart bäst – igen

Sport • Publicerad 28 november 2004

IFK fortsätter att krossa allt som kommer i lagets väg i handbollens division två. I går var det Växjö som blev överkört.

IFK ledde matchen från start till mål och gick direkt fram till 6–0-ledning. I paus var det så gott som avgjort med 16–6-ledning för IFK.

– Då missade vi ändå en del framåt i första halvlek. Fem, sex chanser till hade vi så det hade kunnat vara mer, säger IFK:s lagledare Ingvar Nilsson.

IFK ångade på och drygade ut försprånget hela tiden ända till förnedringen var ett faktum vid 60 minuter och 16–38

– Vi hade greppet hela tiden. Vi spelade bra försvarsspel och Ken (Berkowitz) var mycket bra i målet, säger Ingvar Nilsson, som inte hade mycket till övers för Växjös sätt att spela handboll.

– De spelade fult. Det är en sak att spela tufft, men de spelade fult. Det är nog det fulast spelande lag vi mött hittills. Mycket drag i armar och tröjor. Hans-Petter Motzfeldt-Kyed gjorde nio mål i går och John Kristensen gjorde hela 13, varav åtta på straffar.

– Men det är ju bra att göra mål på straff också, säger IFK-lagledaren som hyllade kollektivet.

– En lagseger. Målvakten (Ken Berkowitz) var bra så klart men annars gör alla sitt och sliter och kämpar, vi hade en hög lägsta nivå.

IFK har ännu maximal poäng, nu 18, men jagas av Ystadpågarna på 14. Ystadpågarna har också vunnit sina matcher klart på slutet och kanske är det laget som ska kunna rubba IFK?

Om två veckor möts lagen i Ystad.

Men först ska IFK möta Åhus hemma i Söderslättshallen och det gör man på söndag.

– Ja, nu får vi suga på det här i dag men sedan är det Åhus som gäller, avslutar Ingvar Nilsson.

Jonas Gustafsson

handboll karlskrona
handboll Växjö Att göra fler än dubbelt så många mål som motståndaren är alltid ett kvitto på en bra insats. IFK Trelleborg gjorde det i går borta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.