Annons

IFK-kaptenen räknar med en tuff säsong

Denis Bahtijarevic är den självklare lagkaptenen i IFK:s elitserielag och den klart mest rutinerade spelaren. Säsongen som inleds i kväll för IFK:s del är hans åttonde i elitserien, där även fyra år i såväl den spanska som den tyska ligan finns med på CV:n.
Sport • Publicerad 19 september 2007
Denis Bahtijarevic; IFK-kaptenen, ser en tuff elitserie framför sig men tror på chansen att gå till slutspel även i år. :Bild: Malin Palm
Denis Bahtijarevic; IFK-kaptenen, ser en tuff elitserie framför sig men tror på chansen att gå till slutspel även i år. :Bild: Malin PalmFoto: 

TA-sporten träffar Denis dagen före elitserieavkastet och det är en glad och ganska frispråkig IFK-kapten som bjuder på sig själv.

- Jag är väldigt nöjd med min första säsong med IFK och inte trodde jag att jag skulle komma upp i så många mål. I grundserien gjorde jag 177 mål och i slutspelet tolv, inleder han.

Annons

Denis ger ett stabilt intryck med sina 187 cm och väger 88 kg. Inte ett uns övervikt och man kan skönja ett muskelknippe att möte på handbollsplanen.

- Har tyvärr haft lite problem under försäsongen. En stukad fot och en förkylning har ställt till det något, förtydligar han.

Han tror på en tuff säsong och inte minst en tuff öppning på elitserien för IFK:s del:

- Skövde är ett mycket bättre lag på pappret än IFK men det är bra att möta ett av de bästa lagen redan i premiären och det finns chans till en överraskning. Efter Skövde väntar Lugi, Sävehof och Lindesberg och det finns inga lätta matcher i elitserien:

- Nej, och jag delar in den i tre delar. Hammarby och Sävehof räknar jag som storfavoriter. Skövde, Lugi, Ystad, H43 och RIK blir mina favoriter. Resten av lagen - där alltså vi finns med - kan alla hamna på platserna 7- 14.

IFK slutade åtta som sista slutspelslag i fjor och även om alltså Denis ser en upprepning som en möjlighet pekar han ändå på förändringarna i laget:

- Vi har tappat både Petar (Misovski) och Ken (Berkowitz) - som båda tillhörde de bättre målvakterna i elitserien. Till dessa ska läggas "HP" (Hans-Peter Motzfeldt-Kyed) och Kenneth (Gundersen) samt Rikard (Nilsson).

Denis pekar extra på förlusten av tre av dessa:

- Ja, Petar hade blivit ännu bättre andra säsongen i ligan och Kenneth är en mycket klok spelare. Dessutom var Rikard mycket viktig som lagspelare. Oavsett han var på planen eller utanför. Petar och Ken är båda ersatta med österrikaren Wolfgang Filzwieser och om honom säger Denis så här:

- Det är ett lotteri med målvakter. Wolgang är en oerhört lovande och teknisk målvakt men är ovanligt liten i rollen som målvakt. Han är varken lång eller bred och jag hoppas han får en bra start.

Annons

Andreas Göransson finns bakom och visserligen hoppade "Andy" in vid några tillfällen i fjor och gjorde då inte bort sig alls.

- Nej, men även med Andy känns det lite som ett lotteri, menar Denis. Bland de spelare som Denis tror kommer att utmärka sig på bästa sätt i år är Andreas Bamberg och Andreas Nilsson.

- Ja, Bamberg har bara blivit bättre och bättre och hans fina säsong i fjor kommer att bli ännu bättre i år. Sedan har vi unge Andreas Nilsson och när han kommer i kapp formmässigt kan han bli vår allra farligaste spelare.

Andreas är född -90 och gjorde några fina inhopp redan i fjor även han. I år har han haft otur med skador och sjukdom under försäsongen men Denis tror benhårt på honom:

- Ja, det gör jag men för såväl Andreas som för Sebastian Carlsson och Robin Carlström - som är lika gamla - talar tiden för dem. Efter hand kommer de att bli nyttiga för laget alla tre.

Att få spela tio Skånederbyn passar Denis perfekt:

- Ja, det ska bli jättekul och det kommer väl storpublik varje gång kan jag tänka.

På planen är Denis tränarduon Johan Zanottis och Lars Norgrens förlängda arm och om Zanotti säger Denis så här:

- Jag hoppas få avrunda min karriär under Zanottis ledning. Oavsett det blir här i IFK eller någon annanstans - vi förstår varandra bra! Denis är 36 år men räknar kallt med ytterligare ett par år efter denna säsong, när IFK-kontraktet går ut och han tror på en fortsättning i Sverige:

- Jag flyttade hit -92 och min mamma och storebror bor i Uddevalla och jag känner mig nog mest som svensk. Jag håller på att utbilda mig vid Högskolan i Umeå, där jag läser coaching och ledarskap på distans och den utbildningen kan jag använda brett. Jag kan jobba som lärare eller tränare eller med människor på andra håll. När han får frågan om bäste spelaren i årets upplaga av elitserien, svarar han ganska omgående:

Annons

- Jesper Larsson i H43 - med tio år som målvakt i Bundesliga bakom sig. Ett kanonförvärv!

Oavsett jämförelsen med andra lag och de tapp IFK gjort jämfört med fjoråret avrundar Denis så här:

- Vi ska inte klaga och titta på andra lag. Det här laget har vi fått av styrelsen och det gäller att göra det bästa av förutsättningarna. Och så måste alla i laget tänka!

Sigge Hansson

0410- 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons