IFK kämpade ner serieledarna ...och Östra Torp kom igen mot Bara

Sport • Publicerad 20 augusti 2006

DIV FYRA

IFK på nästsista platsen och Klagshamn på första - ja, det var förutsättningarna inför matchen på Klagshamns IP i lördags och det började nästan som sig bör.

Ledning nämligen för hemmalaget redan efter 19 minuters spel.Till sist vände dock IFK och vann välförtjänt med 3-2 efter ledning i pausen med 2-1.

1-0 kom på en straffspark, sedan Peter "Peppe" Eker stått i vägen för en hemmaforward inne i straffområdet. 1-0 gjorde då Alexander Ekström förbi en chanslös Joakim Moberg i IFK-målet.

Nu dröjde det dock bara fyra minuter, innan kvitteringen till 1-1 kom och då var det Martin Nordbladh som pangade in bollen. Förspelet stod Patrik "PG" Green för på nick och PG var kanske planens bäste spelare.

Väl ikapp målmässigt tog IFK också över spelet en hel del och både Fredrik Jönsson och Anders Nilsson hade fina lägen till 1-2. Nu blev det istället Martin Rengbo som gjorde ledningsmålet för IFK och det kom med endast fyra minuter kvar till pausen. Martin sköt ett fint markskott in i bortre burgaveln efter fin crosspassning av Michael "Åhus" Nilsson.

Andra halvlek var inte mer än fyra minuter gammal, när Klagshamn kvitterade till 2-2 på nick av Rasmus Håkansson och chansmässigt låg sedan hemmalaget bäst till för ännu ett mål.

Med fem minuter kvar störtdök duktige Joakim Moberg på ett friläge och på returen med helt öppet mål räddades bollen ytterligare en gång men då av en uteförsvarare och i röran var det omöjligt att se vem det var som då räddade IFK-målet.

Minuten senarefick IFK en frispark på högerkanten som Emanuel Melander slog och på en målvaktsretur i ribban nickade Peter Eker enkelt bollen i mål och vilt IFK-jubel. Mer hann heller inte att hända i matchen och därmed var en oerhört viktig IFK-seger i hamn.

– Jag är mycket nöjd att vi står upp som vi gör men matchen är jämn och vi har lite tur som kan avgöra, menar IFK-tränaren Sven-Gunnar Moberg.

Ö Torp-Bara 2-2

Östra Torp kom till hälften igen efter nedsablingen senast i Svedala, där hemmalaget vann med hela 6-0.Nu stod Bara på hemmaprogrammet och efter ledning med 2-1i pausen slutade matchen 2-2. Bara kvitterade med endast fem minuter kvar. Mattias Herrström och Håkan Lindsjö gjorde Torps mål.

Att Svedala är i form bevisades ytterligare via hela 7– 1 borta mot Rydsgård...

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.