Annons

IFK i botten efter ny förlust

I lördags, med tidigare assisterande tränaren Peter Frank vid rodret, kom sjätte raka förlusten för IFK Trelleborg i viktiga bottenmötet med Balkan. IFK föll med 3-1 (2-0) och var aldrig i närheten av att ge Balkan en match.
Sport • Publicerad 1 juni 2003

- Vi släppte in två snabba mål innan det ens gått tio minuter, säger mittbacken André Asplund. Jag vet inte varför vi släpper till helt i början av matcherna. Det var Balkans två första chanser överhuvud taget. Peter Frank hade gett spelarna instruktioner om att spela defensivt i början - ett spel som snabbt straffade sig mot ett Balkan med fem man på mittfältet. Hemmalaget bröt IFK:s uppspel och tryckte tillbaka gästerna. - De förde väl spelet mestadels, men jag tycker ändå att vi spelade upp oss sista 20 minuterna i första halvlek, säger André Asplund. Vi skapade ändå tre, fyra hyfsade lägen före paus. Balkan hade faktiskt möjlighet att utöka ledningen i början av den andra halvleken. Laget tilldömdes en något tveksam straff, men missade. Istället kom trean mot slutet. IFK:s enda mål var i alla fall snyggt. Ett snabbt uppspel från mittbackarna nådde ut till högerkanten. På inlägget höll sig Martin Laneryd framme och slog en tunnel på hemmamålvakten. I och med förlusten rasade IFK till sistaplatsen i tabellen. - Verkligen inte roligt, säger Asplund. Först Deval, och så nu det här. Nu är det turbulens i klubben. Jag hoppas vi kan vända det här på något sätt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons