Annons

IFK har ny duo på plats

IFK Trelleborg har på kort tid gjort klart med två nya spelare. Denis Bahtijarevic hoppas på fler. ”Vi är för små och behöver någon stor stark”, säger IFK-tränaren.
Sport • Publicerad 11 juni 2009

TRELLEBORG. Högersexan Adi Jasarevic hämtas från allsvenska konkurrentklubben Anderstorp.

– Adi har en kanonsäsong bakom sig. Med tiden kommer han hålla elitserieklass. Han är snabb, säker när han är i läge och med sin rörlighet kan han vara ett bra alternativ som spets i 5-1-försvar, säger Denis.

Annons

Adi Jasarevic är 22 år och gjorde 90 mål den gångna säsongen. Tidigare klubbar är bland andra HK City och Guif och Denis Bahtijarevic har därför bra koll på honom.

– Min bror (Sanjin) har tränat honom sedan unga år, jag har bra koll på honom.

Du har värvat din egen ersättare?

– Ja och jag är jätteglad att han valt att flytta till oss. Det är jättesvårt att hitta någon bra vänsterhänt, men nu har vi Adi som vi tror mycket på, säger Denis Bahtijarevic.

Även Joel Jönsson är klar för IFK. Den 21-åriga Lugispelaren har en sargad axel vilket innebär att han inte är användbar i offensiven, samtidigt innebar det att han var tillgänglig för klubben.

– Joel kan inte spela anfall och det gör att vi kommer att tappa en del i kontringar. Men vi behöver folk i försvaret och nu har vi fått en riktig soldat, han är en riktig idrottsman.

IFK har nu värvat tre spelare – med målvaktstalangen Flamur Gerbeshi klar sedan några veckor – men laget är brandskattat efter degraderingen och Denis Bahtijarevic hoppas att fler spelare kan ansluta inom kort.

– Vi behöver en högernia, en mittnia och en försvarare. Nu är vi alldeles för små och behöver någon stor stark. Vi har bara en som är vänsterhänt och det är Adi, dessutom behöver Filip (Bengtsson) avlastning som mittnia – han kan inte spela 60 minuter i alla matcher under hela säsongen. Men vi har också en begränsad ekonomi.

IFK har nu några träningslediga dagar på försäsongen. Stora delar av truppen är under veckan upptagna av studentfirande.

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons