Annons

IFK har hittat rätt

När IFK Trelleborg i dag tar emot Team Drott gör man det som serieledare och delvis är det ett nytt IFK som jagar en plats i division ett. Tränaren Viggo Paulsen har fått fart på handbollsklubben. - Vi var i en situation där vi tyckte att spelarna inte utvecklades. Vi försökte hitta tillbaka till en mer kreativ och finessrik handboll och vi hade tur som hittade Viggo, säger IFK-ordföranden Lars Åberg.
Sport • Publicerad 7 november 2003

Spelet flyter på och poängen flyter in. - Man kan aldrig sätta betyg på en tränare eller vårt spel redan efter fem, sex omgångar men så här långt är vi väldigt nöjda. Det enda som Lars Åberg önskar är att spelet ska lossna även på hemmaplan. - Spelarna vill gärna visa sin publik vad de kan men hittills är det på bortaplan som vi spelat som bäst. Vi vill visa vår publik att vi kan spela en fin handboll och vi hoppas kunna göra det mot Team Drott. Lördagens motståndare är Drotts farmarlag och består av en mängd spelare med elitserieerfarenhet men ändå handlar det om ett mittenlag i tvåan. - Med Magnus Andersson som ledare vet vi att de har bra träningar och på en hög nivå. Vi mötte Team Drott i en träningscup på försäsongen och ledde i halvtid med 19-12 men förlorade med 32-34, säger Lars Åberg. - När det fungerar för dem är det ett bra lag men som oftast med farmarlag kan spelarna tappa motivationen.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons