Annons

IFK gör en "stavstenare"

Hittills har det varit Eje Wilör och Stavsten som hämtat hit danskar till sitt handbollslag men nu följer Lars Åberg och IFK efter.
Sport • Publicerad 13 maj 2003

Viggo Paulsen, 56 år är nämligen klar som IFK Trelleborgs nye handbollstränare och det handlar om en oerhört välmeriterad tränare. De senaste tio åren har Viggo antingen tränat norska eller danska topplag - på både herr- och damsidan! - Jättekul! Vi har lyckats engagera en rutinerad tränare och vi har känt en längre tid att vi behöver tillföra handbollen något nytt. Dansk handboll handlar mycket om kreativitet och vi tror att det kan bli en härlig blandning - en rutinerad dansk tränare tillsammans med våra många unga lovande spelare, menar Lars. Lars förklarar också att det handlar om 25-30 spelare som kommer att träna som seniorspelare, även om flera av dessa fortfarande är juniorer eller nyss överåriga sådana. Oavsett Viggo Paulsens kapacitet behöver han stöd här och Lars Åberg & Co är beredda: - Vi har inget helt klart men vi siktar in oss på en ansvarig för U- och J-lagen samt en som har hand om den individuella teknikträningen, när det gäller seniorerna. Dessa båda är dessutom tänkta som assisterande tränare under Viggo. Viggo Paulsen har redan varit i Trelleborg och träffat IFK-ledningen och återkommer i slutet av maj för att klara upp detaljer. Den 1 augusti inleder han officiellt som ny IFK-tränare.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons