Annons

IFK glänste i soligt derby

På fem matcher har det blivit fem förluster för Stavsten/Ymor. Med tre skadade målvakter kunde förutsättningarna varit bättre inför lördagens derby mot IFK på Ymorvallen.
Sport • Publicerad 31 maj 2008
Målvakten för dagen, Lollo Thomsen, hade mycket att göra och fick vittja nätet fyra gånger. Denna gång hann hon före IFK:s Talla Sesay. Bild: Markus Karlsson
Målvakten för dagen, Lollo Thomsen, hade mycket att göra och fick vittja nätet fyra gånger. Denna gång hann hon före IFK:s Talla Sesay. Bild: Markus KarlssonFoto: 

Motvinden var stark för Stavsten/Ymor i första halvlek och efter bara tio sekunder hade IFK Trelleborg sin första hörna. Det gav en tydlig signal om vad som skulle följa: klar dominans för gästerna.

Hemmalaget fick mest slå ifrån sig och lyckades etablera spel på motståndarnas planhalva vid ett enda tillfälle i första halvlek. IFK malde på och i mitten av halvleken föll två mål inom ett par minuter. Båda var distansskott och kom från Ida Nilsson och Madelene Rengbo. Om Stavsten/Ymor hoppades på en bättre andra halvlek så visade IFK omgående att det inte fanns något fog för det. Mindre än 20 sekunder hade gått innan Martina Karlsson gjorde ställningen 0-3. I slutminuten slog Tella Sesay i den sista spiken. 0-4 var ändå i underkant.

Annons

– Vi skulle vunnit med 10-0, sa IFK-tränaren Magnus Lagerborg efter matchen. Men dom backar hem och det blir trångt och svårt.

Plötsligt under intervjun kommer en riktig kalldusch någonstans ifrån. TA:s utsände har ögonen i anteckningsblocket och förstår ingenting. Det är Lagerborgs 35:e födelsedag och spelarna firar honom med en stor spann vatten. Men frågan är om inte undertecknad fick lika mycket över sig.

– Det blir lite kalas, förklarade Lagerborg de fortsatta födelsedagsplanerna. Det var skönt att dom vann. Men dom kunde gjort 35 mål, det hade varit fint. Stavsten/Ymor ligger sist i division 4 Skåne södra med noll poäng och -26 i målskillnad. Målvakten Lence Nikolova kom visserligen till matchen – men med gips och kryckor. Hon blir borta i nio månader. Med ytterligare två målvakter på skadelistan fick mittfältaren Lollo Thomsen rycka in. Och hon fick väldigt mycket att göra.

– IFK är ett bra lag. Vi krigar på så gott vi kan, men det är svårt när vi har så många spelare borta.

Eftersom skadorna på lagets målvakter är allvarliga är Thomsen inställd på fler matcher mellan stolparna i år, kanske hela säsongen.

– Jag är ingen målvakt men man gör så gott man kan.

För IFK Trelleborg innebar 4-0-segern att man hakar på i toppen av tabellen.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons