Annons

IFK fullbordade unik segerrad via 47– 29

Evald Fridén, tidigare engagerad på Skånes Handbollförbund, har ringt runt till en och annan som varit med länge i svenska handbollssammanhang och denna högst ovetenskapliga undersökning visar att inget lag i Syd- eller Mellansverige har nått en liknande segersvit i division två eller högre. IFK vann samtliga 22 seriematcher!
Sport • Publicerad 29 mars 2005
36– 14 blev det i premiären mot Bromölla i Söderslättshallen (bilden) och då gjorde Lars Felskov sex mål. I går blev det 49– 27 på bortaplan och då dubblade Lars målskörden! Bild: Tomas Nyberg
36– 14 blev det i premiären mot Bromölla i Söderslättshallen (bilden) och då gjorde Lars Felskov sex mål. I går blev det 49– 27 på bortaplan och då dubblade Lars målskörden! Bild: Tomas NybergFoto: 

Ordföranden, Lars Åberg, är smått lyrisk efter IFK-segern i går mot Bromölla och hans spontana kommentar är denna:

– Säsongen har varit fantastiskt trevlig men vi kunde inte i vår vildaste fantasi tro att det skulle bli så bra. Inte ens när vi hade klart med alla nyförvärv.

Annons

Lasse räknar med att årets segerlag även räcker till för att stanna kvar i division ett men han nöjer sig inte riktigt med det resonemanget:

– Nja, vår ambition är att sikta lite högre men det kommer absolut inte att handla om några megavärvningar men någon gubbe till behöver vi nog.

Det han menar är att årets trupp förhoppningsvis blir intakt men att man kan spetsa denna med något nyttigt nyförvärv. Han har dock lärt sig från tidigare och fortsätter så här:

– Vi gjorde ett stort misstag 1995 när vi senast gick upp och då värvade vi alldeles för många breddseplare och missade att just spetsa truppen.

När det gäller att ha övertagit elitansvaret i stan – när nu Stavsten har dragit sig ur och börjar om i division två – ser han inte så på situationen utan avrundar så här:

– Jag ser det inte som ett ansvar men som en utmaning och på sitt sätt trevligt men i grunden tycker jag det är synd att publiken i Trelleborg missar två högklassiga derbymatcher. Om matchen i Bromölla är inte mycket att orda, även om hemmalaget inledde bäst. Precis som Team Drott senast i Söderslättshallen gick Bromölla upp i en tidig ledning men redan efter 3– 1 var det roliga slut för hemmalaget. IFK gjorde därefter 10– 1 på tolv minuter och i halvtid var ställningen 16– 22.

– Vi gjorde mål när vi skulle och det räckte, summerar lagledaren, Ingvar Nilsson.

Bäste målskytt blev, som så många gånger tidigare, Lars Felskov och denna gång hann han med tolv mål. Därmed blev han också IFK: s sammanlagt bäste målskytt under detta fantastiska segertåg.

Sigge Hansson

Fakta: IFK: s historiska segerrad

Annons

22 raka segrar i södertvåan och tretton poäng före tvåan H65. IFK har i snitt gjort 35,6 mål per match och en segermarginal på nästan 13 mål per match.

IFK"Bromölla 36"14

Team Drott"IFK 17"35

Skurup"IFK 22"24

IFK"H65 Höör 28"23

Björnen"IFK 22"39

IFK"Eslöv 32"26

Kävlinge"IFK 23"33

IFK"Halmstads HP 31"18

Växjö"IFK 16"36

Annons

IFK"Åhus 37"21

Ystapågarna"IFK 23"28

IFK"Ystapågarna 37"27

Åhus"IFK 30"37

IFK"Växjö 44"26

Halmstads HP"IFK 29"33

IFK"Kävlinge 36"21

Eslöv"IFK 23"36

IFK"Björnen 37"30

H65 Höör"IFK20"32

Annons

IFK"Skurup 35"23

IFK"Team Drott 49"23

Bromölla"IFK 29"47

HANDBOLL BROMÖLLA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons