Annons

IFK-förlust mot topplaget

Tre brassar har anslutit efter IFK Trelleborgs usla vårsäsong. Samtliga var på planen i matchen mot serieettan Helsingborg. Men IFK föll tillbaka i gamla synder och efter 1-4 (0-1) har laget nu åtta poäng upp till en plats ovanför strecket.
Sport • Publicerad 3 augusti 2003

- Jag är besviken att vi inte stod upp riktigt. Vi skulle haft minst en poäng i dag, istället är vi fast i skiten, sa IFK-tränaren Peter Frank. De tre nyförvärven har gjutit nytt mod i truppen och IFK spelade bra inledningsvis. Tyvärr fick inte hemmaspelarna utdelning på sina chanser och istället kunde Helsingborg ta ledningen i 28:e minuten. Duktige lagkaptenen Rabie Salem tog emot ett inkast och placerade bollen förbi Dan Sadé. - Vi visste om att han var duktig och tanken var att vi skulle stoppa honom. Men vi gjorde för enkla misstag i dag, sa Peter Frank. Målet innebar att IFK fick jaga. Sju minuter efter paus var Andrew de Santana nära att kvittera men han fick inte ordning på bollen. Det fick däremot gästernas Martin Rosqvist som enkelt kunde styra in ett skott, omarkerad och från nära håll. Matchklockan stod på 60 minuter och sex minuter senare lobbade Rabie Salem in 0-3, men Dan Sadé i IFK-målet sålde sig lite väl billigt. - Vi måste sluta upp med att släppa in så enkla mål. Det har vi inte råd med i fortsättningen. Samtidigt missar vi själva enkla och öppna lägen. Vi måste skärpa oss, sa IFK:s lagkapten Peter Sesay. Av de tre nyförvärven fick två förtroendet från start. Andrew de Santana placerades till höger på mittfältet i sin debutmatch på svensk mark. Andrew snurrade friskt med sin teknik men hade också problem i det defensiva arbetet. Han mattades betänkligt i andra halvleken, skadades i slutskedet och byttes ut. - Jag vet inte hur allvarligt det är men han hade ont i foten, sa Peter Frank. Andrew var pigg i sitt spel men är egentligen innermittfältare. Landsmannen Sidney Fernando Ferreira agerade med stor pondus som sista utpost och kommer bli viktig för IFK framöver. Han visade också att han är farlig i motståndarnas straffområde med sitt vassa huvudspel. - Sidney, liksom hela fyrbackslinjen, gjorde en bra match. Han håller hög klass och spelar enkelt, det kan de andra lära sig mycket av, tyckte Peter Frank. Peter Sesay har bara gott att säga om backresen. - Sidney är seriens bästa innerback, han var outstanding. Den tredje brassen, Alexandre de Santana, fick 25 minuter på topp och hann inte visa så mycket. En varning för en vårdslös tackling noterades han för. Nu kunde brassetrion ha fått en lättare debutmatch. Helsingborg är kanske seriens svåraste motståndare.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons