Annons

IFK förlorade seriefinalen

Sport • Publicerad 17 september 2007

IFK ledde alltså i pausen, sedan Kaj Nurmi och Marcus Jönsson gjort målen.

DIVISION FYRA

Annons

– Usch, det här är tradigt, inleder tränaren, SVen-Gunnar Moberg, efter matchen och han fortsätter analysen så här:

– Jag tycker egentligen inte vi blev försiktiga efter 2– 0 och Lilla Torg är ett bra lag. Ett stabilt lag som flyttade fram folk efter pausen. Samtidigt har vi inte marginalerna alls på vår sida och utan att ljuga; Lilla Torg skapar tre chanser och gör fyra mål. Vi skapar sju-åtta riktigt heta chanser men gör alltså inte mer än tre mål.

Sven-Gunnar kunde lagt till en nick i stolpen av Martin Nordbladh vid 2– 0 och om segermålet säger han så här:

– "Jocke" (Moberg) i målet missar ju ett inspel och på det kan Lilla Torg avgöra. Till detta ska läggas, att vi får Anders Nilssons mål till 4– 3 avblåst någon minut före deras segermål och anledningen var en tveksam offside.

Martin Nordbladh kvitterade till 3– 3 och segermålet tillkom med endast tre-fyra minuter kvar.

Vellinge– Svedala 2– 0

Vellinge tog sig samman när det behövdes och bröt därmed också trenden från de senaste omgångarna. Hemma mot Svedala vann man med 2– 0 efter att ha avgjort med båda målen före pausen. Ola Broddén och Andreas Henning gjorde segermålen i motvinden.

BK Näset– Oxie 1– 2

Om nu IFK:arna spelade bort sig själv från seriesegern i lördags, så spelade Jonas Brorsson & Co i BK Näset bort sig från kvalchansen. Oxie vann alltså med 2– 1 efter ledning i pausen med 1– 0. Magnus Persson gjorde Näsets enda mål.

– Vi har en alldeles för tunn trupp för att kunna hota i toppen och klockan tio under matchdagen var endast tolv spelare klara för spel. Bland annat saknade vi Andreas Yngvesson som är skadad, meddelar Jonas Brorsson.

Annons

Jonas menar vidare att Oxie inte bör ställa till det för IFK i nästa omgång och skulle IFK lyckas få en poäng i Oxie – ja, då har man allt i egna händer i slutomgången. Då möts Eriksfält– Oxie och IFK– Staffanstorp.

Sigge Hansson

Nej, IFK Trelleborg har inte marginalerna med sig i årets division fyrafotboll och i lördags blev detta av görande. Lilla Torg vann den jämna seriefin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons