Annons

IFK förlorade med 1-11!

Man tror inte sina ögon och för gemene IFK-are måste det ha känts som om domedagen inträffade den 4 maj 2003. Då mötte IFK lilla Påarps Gif - nykomling i division tre och som så sent som 1999 låg i division fem - och man förlorade med 1-11 (1-7)!
Sport • Publicerad 4 maj 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Jo, det är sant och riktigt utskrivet, 1-11, där Påarp gjorde 0-1 i den tredje minuten, 0-2 i den sjätte, 0-3 i den nionde, 0-4 i den 16:e och 0-5 i den 22:a, innan Mounir Fakhro kunde göra IFK:s enda mål denna nesliga fotbollsdag. - Jag vet inte vad som hände och jag har aldrig varit med om något liknande, säger IFK-tränaren Deval Eminovski direkt efter matchen. Deval hade många belackare på läktaren i går, där man undrade över IFK-tränarens passivitet i takt med att baklängesmålen ramlade in bakom en oftast chanslös Dan Sadé i målet. Assisterande tränaren Peter Frank var borta på grund av festligheter inom familjen. - Hur kan han fortsätta med en rak backlinje, när Påarp hela tiden springer igenom den, var bara en av flera syrliga kommentarer under matchen. Deval tog kritiken lugnt och menade så här: - Rak backlinje? Det spelar väl ingen roll hur vi spelar, när målen bara rullar in. Deval kunde dock inte själv hålla tillbaka besvikelsen och kom efter viss tveksamhet med följande luddiga och avslutande analys: - Det kan finnas andra faktorer som bidrog till resultatet och som jag inte vill ta upp offentligt utan som jag kommer att ta upp i omklädningsrummet. Om det kan handla om kontroversiella saker? Både ja och nej! Vad det kan handla om kan man endast spekulera i och oavsett - vad är det som håller på att hända IFK? Efter nedflyttningen från division två i höstas tappade man ett helt lag och man ersatte med lika många men med vilken samlad kvalitet? Inte är man i dag ett lag som består av ens elva fullgoda division tre-spelare utan man är ett lag i fullständig kris.Så är det bara! BILD:CLAES NYBERG

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons