Annons

IFK föll med uddamålet

IFK hade övertaget mot Kärra. Men i avgörandets stund saknades rätta kylan och Göteborgslaget vann med 31–30 (14–17). ”Förlusten var extra tung eftersom vi var det bättre laget”, sa tränaren Denis Bahtijarevic.
Sport • Publicerad 13 december 2009

Kärra var i övertag men två gånger om hade Trelleborgskamraterna möjlighet att kvittera till 31–31.

– Vi hade två anfall där vi hade möjlighet att göra mål om vi bara släppt bollen till en fri spelare i rätt läge. Tyvärr lyckades vi inte, sa Bahtijarevic besviket.

Annons

Förlusten kom olägligt eftersom motståndet handlade om en av konkurrenterna kring kvalplatserna.

– Det är alltid tungt att förlora, men det är ändå okej att förlora om det andra laget är bättre. Men den här förlusten var extra tung eftersom vi var det bättre laget.

Framför allt i första halvlek följde IFK-spelarna det taktiska upplägget. Tajt försvarsspel, vassa kontringar och snabbt spel i det uppställda spelet.

6–11 på matchtavlan efter en kvarts spel och tre bollars ledning i halvtid. Men därefter vacklade IFK-spelet.

– Försvaret var mycket bra i första halvlek, i andra var det upp och ner och våra målvakter kunde ha tagit några skott till. Men framför allt hade vi problem i det offensiva spelet, tyckte Denis Bahtijarevic.

IFK visade fortsatt brister i numerärt överläge. Tre gånger om passade spelarna rakt i gapet på Kärras Kim Konradsson som kunde kontra in viktiga mål.

Det blev fler tekniska fel allt eftersom. Dessutom lyckades inte IFK lösa knuten när Kärra valde att punktmarkera mittnian Filip Bengtsson.

– Vi slarvade för mycket och saknade kyla i avgörande lägen. Vi hade chansen om vi släppt bollen i rätt läge och om vi skjutit i rätt läge, men tyvärr är vi oerfarna. Det är synd för vi kämpar i hela matchen.

Sebastian Carlsson (elva mål) och Adi Jasarevic (fyra mål) imponerade på var sin kant. Tyvärr fick högersexan Jasarevic en smäll på knät med 15 minuter kvar vilket fick negativ inverkan på IFK-spelet.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons