Annons

IFK får inte vika ner sig

Andreas Agerborn hoppas att IFK-spelarna tagit lärdom av missen i Ystad.
Sport • Publicerad 14 januari 2006

– Det var fjärde gången den här säsongen som vi inte klarar av att punktera en match. Nu gäller det att vi inte viker ner oss, det får vara slut på sjabblet, säger assisterande tränaren.

I dag tar IFK emot obesegrade Tumba i allsvenskan.

Annons

Hemmaseger är vad alla begär, trots det svåra motståndet.

– Givetvis blir det en tuff match, men det som gäller är vår egen process. Kommer vi upp i den standard som vi vet att vi har så vinner vi.

Har ni gått igenom vad som hände i Ystad senast?

– Nej, alla vet om att de gjorde fel. På torsdagens träning valde vi att spela mycket, körde mycket tvåmål och lät sedan niometersspelarna träna på ena sidan och sexmetersspelarna träna på den andra.

Kommer Mirko Stojanovic in i laget mer och mer in?

– Ja. Fortfarande tar han en del lägen på egen hand, men han är så säker att han oftast sätter dit bollen. Men han kommer snart hitta fler och bättre lägen när han kommit i det. Han har ju trots allt bara varit med oss i en vecka.

Hur är det med skadeläget?

– Det handlar om småskavanker men ingen är borta. Sedan är man ju alltid orolig vad gäller Lars Felskovs rygg. Han har ju smärtor efter matcherna, men förhoppnings kan vi använda honom större delen av matchen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons