Annons

IFK-fans ringer ner TFF:s kansli

På onsdagseftermiddagen hade närmare 40 000 biljetter sålts till IFK Göteborgs avgörande match mot TFF. I jakten på sittplatsbiljetter har många göteborgare hört av sig till TFF-kansliet. En fick napp.
Sport • Publicerad 25 oktober 2007

Intresset för guldmatchen är stekhett. Mycket pekar på ett fullsatt Ullevi.

Jakten efter biljetter är desperat. Förslagna göteborgare ringde på onsdagen till TFF:s kansli i hopp om att få tag i sittplatsbiljetter.

Annons

– Jag hade kunnat sälja över hundra biljetter i dag. Jag sålde fem till en kille i morse. Han var rar, gav ett sympatiskt intryck, och det är ju tvunget eftersom han måste sitta bland oss, säger Barbro Bengtsson, marknadsansvarig i klubben.

TFF arrangerar själv en resa upp till Göteborg. Med på bussen finns sponsorer och deras anställda, samt privatpersoner som nappat på erbjudandet att se Trelleborg i sista matchen för året. I och med att TFF redan säkrat nytt kontrakt är resan inte fullbokad.

– Jag har sex platser kvar. De kommer erbjudas våra sponsorer som ännu inte hunnit anmäla sig, säger Barbro Bengtsson.

– Därför kan jag inte hjälpa de som ringer ifrån Göteborg, men skulle jag få någon biljett över har jag antecknat några namn och nummer bland de som hört av sig och verkat trevliga.

Du har aldrig funderat på att sälja dem dyrt utanför Ullevi på söndag?

– Nej aldrig! Jag är ingen svartabörshaj. Jo kanske, om föreningen kan få in massor av flis…

Ullevi har plats för 43 000 åskådare. Blir det helt fullsatt skulle det vara den största publiksiffran i allsvenskan på 30 år.

2002 såg 42 386 personer IFK Göteborg och Örgryte.

– Vår ambition är att det ska komma över 40 000, säger Andrej Häggblad på IFK Göteborgs marknadsavdelning till fotbolldirekt.com.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons