Annons

IFK-chocken: Kim Johanssons säsong kan vara över

IFK Trelleborg jagar en slutspelsplats. Men i den jakten får laget klara sig utan Kim Johansson. "Förhoppningsvis är jag tillbaka till slutspelet", säger Kim som brutit långfingret i höger hand.
Sport • Publicerad 6 februari 2007
Kim Johansson missar elitseriens avslutande åtta omgångar. Förhoppningsvis är han tillbaka till slutspelet som inleds 18 mars. @08 Bildbyline:Arkivbild: Mårten Svemark
Kim Johansson missar elitseriens avslutande åtta omgångar. Förhoppningsvis är han tillbaka till slutspelet som inleds 18 mars. @08 Bildbyline:Arkivbild: Mårten SvemarkFoto: 

Det var i lördagens segermatch mot IFK Ystad som olyckan var framme.

– Jag kan inte komma ihåg någon speciell situation. Helt plötsligt kände jag bara att jag hade ont och jag kunde inte hålla i bollen i ett anfall. Det hade väl gått 15 minuter av matchen och efter det spelade jag bara försvar, säger 22-åringen.

Annons

Trots smärtorna spelade Kim hela matchen. Först på måndagen fick han undersökt skadan.

– Jag hade jätteont efter matchen men trodde det bara handlade om en stukning. I dag (läs i går) pratade jag med lagläkaren och han tyckte jag skulle få handen röntgad. Röntgenplåtarna visade att långfingrets första led var helt av, dessutom syntes en rejäl spricka under brottet.

– På onsdag ska jag opereras på handkirurgen i Malmö. Först då får jag besked om hur länge jag blir borta. Förhoppningsvis är jag tillbaka till slutspelet.

För nykomlingen IFK kommer Kims skada högst olägligt. Laget har vunnit tre raka matcher och är i allra högsta grad inblandat i kampen om en slutspelsplats.

När åtta omgångar återstår skiljer endast en poäng till H43 på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Bara två poäng skiljer till fjärdeplacerade Redbergslid – och i morgon gästar Göteborgslaget Söderslättshallen.

– Typiskt att jag blir skadad nu när de roliga matcherna kommer, när vi ska möta de vi slåss om slutspelsplatser med, säger Kim.

– Men jag litar på att grabbarna fixar det här. Viljespelaren Kim Johansson är mycket av en symbol för IFK Trelleborg som överraskat de flesta den här säsongen. För tränaren Johan Zanotti är det givetvis ett bakslag att han nu tappar en av de viktigaste försvarskuggarna.

– Laget försvaras en hel del, men det ska gå att hitta lösningar på det här problemet också. Andra får kliva fram i stället, säger Johan Zanotti.

– Det är en tung förlust för oss men jag tycker mest synd om Kim. Det är synd att han inte kan vara med på den här resan, jag vet ju hur mycket han älskar det här.

Vad säger du om att han spelade mer än halva matchen med ett brutet finger?

Annons

– Han är helt galen? Men det är typiskt Kim.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons