IFK chanslöst mot Sjöbo

Sjöbo visade sig vara ett riktigt bra lag och IFK-tjejerna kom ständigt till korta och fick oftast slå ifrån sig bollen. Mållöst dock fram till pausen men till sist vann Sjöbo med 2–0.
Sport • Publicerad 13 maj 2010

TRELLEBORG. – De var hungrigare och hade ett snabbt och effektivt kortpassningsspel varvat med fina djupledsbollar och vi hann helt enkelt inte riktigt med, inleder tränaren, Magnus Lagerborg, analysen.

Magnus menar att Sjöbo kunde haft ledningen med ett par mål redan i pausen, om inte IFK-målvakten Felicia Zammal storspelat.

– Hon var helt suverän och hon gjorde några riktigt svettiga räddningar.

I pausen bestämdes att IFK skulle gå ned på tre centrala innermittfältare men det hjälpte föga och Sjöbo kunde ta ledningen tio minuter in i andra halvlek.

– Ja, tyvärr rann de igenom där och sedan kom 0–2 med cirka 20 minuter kvar och det målet kom på en fint slagen frispark, fortsätter Magnus Lagerborg.

Oavsett siffrorna är han inte nöjd med inställningen och avrundar analysen så här:

– Tyckte vi vek ner oss mentalt och det blev stundtals gnälligt och deppigt på planen. Vi skall dock ta med oss, att vi inte släpper in mer än två mål och man kan ta en sådan här förlust, för vi mötte ett lag som var bättre än oss och när serien är slutspelad, förvånar det mig om Sjöbo inte ligger högst upp.

Nästa match för IFK-damerna är borta mot Hallands nation på söndag och då gäller konstgräset på Klostergården.