Annons

IFK chanslöst mot Lugi

Daniel Lindquist fick första och sista ordet. Däremellan var det helt och hållet Lugis match. IFK Trelleborg kom snabbt i ett hopplöst underläge. "Just nu skulle man bara vilja spela om matchen", sa Daniel Lindquist efter förlusten med 26– 35 (10– 17).
Sport • Publicerad 12 oktober 2006
Hårt hållna IFK:are. Daniel Lindquist försöker hitta Lars Felskov på linjen, men den vinröda muren var svår att ta sig igenom. IFK förmådde aldrig hota när kantspelet och kontringarna nästan uteblev helt. BILD: Tomas Nyberg
Hårt hållna IFK:are. Daniel Lindquist försöker hitta Lars Felskov på linjen, men den vinröda muren var svår att ta sig igenom. IFK förmådde aldrig hota när kantspelet och kontringarna nästan uteblev helt. BILD: Tomas NybergFoto: 

Tomma blickar och sammanbitna miner. Besvikelsen var stor i trelleborgarnas omklädningsrum efteråt.

Någon derbyskräll var man inte i närheten av att ställa till med i Lunds idrottshall. Matchen blev aldrig spännande. – Man är både besviken och förbannad. Det hade varit skönt att åka härifrån med något positivt, men som det känns nu kan vi inte det, sa niomålsskytten Lindquist.

Annons

Den 26-årige vänsternian gav trelleborgarna ledningen med 1– 0 och satte straffreduceringen till 26– 35 i sista sekunden. Han slet, bände, sköt och tog initiativ.

När Kim Johansson gick sönder fick han dra ett tungt lass. Lugi avgjorde derbyt lätt som en plätt. Hårdhet bakåt och fart framåt var segerreceptet.

Innan tio minuter var gångna stod det 8– 2. Så långt fem kontringsmål från Lugi. Ändå var hemmalagets kontringsspel inte hundraprocentigt.

– De får många lätta mål. Tycker inte riktigt vi har marginalerna med oss. De får många returer med sig samtidigt som vi inte har några målvaktsräddningar, då är det inte lätt för oss att kontra, analyserade IFK-tränaren Johan Zanotti. Det var mycket som skulle klaffa om IFK skulle kunna rubba Lugi. Taktiken att attackera på kanterna slog fullständigt slint.

– Lugi har seriens bästa mittförsvar det visste vi om. Just nu vet jag inte varför vi inte tog avslut från kanterna som vi sa att vi skulle, sa Zanotti.

IFK:s första och enda kantavslut i matchen kom efter 20 minuter i andra halvlek när målvakten Oscar Jensen räddade Andreas Bambergs skott.

– Deras "ettor" i försvaret höll kanten bra. Det svårt att få ut bollen, menar Daniel Lindquist. Andreas Göransson rörde aldrig bollen under de åtta minuter han stod i mål i början av matchen. Ken Berkowitz ersatte och gjorde det bra (15 räddningar totalt), men matchen var då redan förlorad.

– Första kvarten är vi inte med, konstaterade IFK-tränaren.

IFK hittade understundom in bakom Lugijättarna Björn Nordmark och Johan Pilfalk i mittförsvaret. Men det var Lugi som hela tiden fick de lätta målen. Hemmalaget kompletterade sitt kompakta försvarsspel med speed framåt. Kantyrvädret Alexander Svensson tvingades utgå efter 17 minuter och fem mål, men det fanns andra som tog över.

– Vi visar bra tålamod i försvaret trots att Trelleborg överraskade oss med att spela med så lågt tempo i anfallsspelet, säger Lugitränaren Magnus Johansson.

Annons

Han och de vinröda supportrarna på läktaren kunde sitta lugnt hela matchen.

Ibland förhöjdes matchen av glansfulla nummer men dramatiken uteblev helt. IFK var som närmast vid underläge 9– 14 i första halvlek och efter paus var man som lägst i åtta mål ifrån.

Att John Kristensen levererade matchens delikatess var en klen Trelleborgströst.

– Matchens grej, sa Magnus Johansson om Kristensens mål föranlett av en elegant bakom-ryggen-passning till Andreas Bamberg.

Det erkännandet bjöd Johansson gärna på när hans Lugi vunnit med nio måls marginal.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons