Annons

IFK avslutade med målfyrverkeri

IFK vann sista seriematchen mot Burlöv med 48-29 efter rena målfyrverkeriet. I paus ledde laget med 19-9 - allt var med andra ord avgjort redan i första halvlek.
Sport • Publicerad 30 mars 2003

Det blev knappast någon dramatik när IFK under söndagen avslutade division 2-spelet med bortamatch mot Burlöv. IFK hade absolut inget annat än äran att spela för. Laget kunde varken avancera eller falla i tabellen. Burlöv, å andra sidan, hade all anledning att vara taggade. Vid seger fanns chansen att kravla sig över strecket och slippa kvala för att hänga kvar i serien nästa säsong. - En avslagen historia, säger IFK-tränaren Staffan "Stalle" Ekberg. Vi spelade bra försvarsspel och kontrade sönder dem redan i första halvlek. Efter bara fem minuter ledde vi med 6-1 eller 7-1. En gruvlig revansch för IFK med andra ord. Det var ju Burlöv som saboterade för IFK redan i första omgången genom att vinna med 29-23 i Söderslättshallen. - Andra halvlek blev en riktig parodi på handboll, säger Stalle. Det blev mål i stort sett i varje anfall, för båda lagen. Men det var tur att vi tog oss i kragen och vann, trots att matchen var betydelselös för oss. En match som den här kan gå precis hur som helst. Serien är slut men IFK-spelarna får jobba vidare. Nu väntar 14 dagars träning, därefter ett uppehåll på ett i nuläget ovisst antal veckor. Att Stalle själv stannar kvar är inte säkert. Kontraktet sträcker sig inte över nästa säsong. - Vi får väl se vad som händer. Inget är klart, och jag vet ingenting i dagsläget. Vad vi faktiskt vet är i alla fall att Eslöv vann och lyckades smita förbi Hästö i tabelltoppen och ta direktplatsen till division 1 när lagen ställdes mot varandra i allra sista omgången. IFK:s mål: Niclas Ljungkvist 13 (1), Martin Ljungkvist 11, Damir Alkic 7, Anders Isgren 4, Fredrik Björck 4, Jadranko Milosevic 3, Marcus Sjöstrand 2, Fredrik Brokopp 2, Pierre Chamizo 2.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons