IFK ännu obesegrat

IFK är efter fem omgångar fortfarande obesegrat i division 2 södra och i går kom fjärde segern. 25-22 mot Karlshamn betyder också fortsatt serieledning. - Det var ändå lite dåligt, vi kan spela mycket, mycket bättre. Men det var bra ändå att vi vann, säger Senad Alkic som gjorde fem mål i matchen, vilket även Stefan Hermann gjorde.
Sport • Publicerad 26 oktober 2003

Visst kan IFK spela bättre. I första halvlek brändes massor med chanser och försvars- och målvaktsspelet fungerade inte som bäst. I paus ledde bottenlaget Karlshamn med 13-12 och IFK-tränaren Viggo Paulsen hade en del att säga sina spelare i paus. - Jag sa att vi måste ha större intensitet i vårt spel och att vi måste sätta våra chanser. Viggo menade samtidigt att ineffektiviteten inte bara är ett problem. - Nej, vi skapar ju massor och det betyder ju att det finns mycket i laget. I andra halvlek var det ett mer koncentrerat IFK som kom till spel och när man vunnit de första fem minuterna med 3-1 så var det plötsligt IFK-ledning 15-14. Och hade inte hemmalaget dragit på sig några utvisningar så hade man troligen gått i från i det läget av matchen. Nu dröjde det ett tag till innan IFK kunde ta över matchen men efter Jimmy Nordströms 21-18, efter 18,21(!), var saken klar. - Vi fick ordning på försvaret i andra, det fungerade inte i första, kanske underskattade vi våra motståndare då, säger Paulsen som sammantaget ändå var nöjd.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.